2011-11-10

Respekt!

Juholt kräver respekt!"Behandlar de inte Socialdemokraterna med respekt kan de köra programmen utan oss" säger Juholt om SVT i en intervju med SR, till synes fortfarande trumpen över att han inte själv fick välja var i studion han skulle stå under partiledardebatten.

Juholt å sin sida tycker uppenbarligen det är att visa väljarna respekt, när någon med en årslön på 1,8 miljoner kr dessutom lyfter 80 000 kr om året i bostadsbidrag på väljarnas bekostnad. Det kan förstås tänkas att en och annan väljare tänker någonting i stil med att "behandlar inte Socialdemokraterna mig med respekt kan de försöka vinna valet utan min röst".

2 kommentarer:

  1. Din kritik mot att Juholt fått bostadsbidrag är lika rättvis som att kritisera Reinfeldt för att han bor gratis i ett palats. Båda har följt reglerna. Juholt fyllde i blanketten rätt och skickade in en avi där både hans och sambons namn stod. Det frågades aldrig om han bodde ensam i lägenheten och avin visade tydligt att han inte gjorde det.

    SvaraRadera
  2. Det är en stor skillnad. Reinfeldt ville inte ens bo i Sagerska, men som statsminister förväntas man göra det, och säkerheten är av hög betydelse i sammanhanget.

    Juhult däremot lät skattebetalarna betala för sin sambos boende, kräver ingen större tankeverksamhet för att inse att det knappast var meningen. Att sedan lyfta 80 000 om året (utöver en månadslön på närmare 150 000) i bostadsbidrag och samtidigt slå på stora trumman och tala bombastiskt om solidaritet är bara rent hyckleri och girighet. Politiker som inte lever som de lär har jag noll förtroende för. Och det är inte som att jag inte kritiserat den nuvarande regeringen heller.

    Därmed inte sagt att detta var begränsat till Juholt eller socialdemokraterna...

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.