2012-06-15

Om att sitta på höga hästar

Det rapporteras idag att Sverige, tillsammans med USA, skall ge stöd åt nätaktivister i ofria länder.

Detta rapporteras inte bara mot en bakgrund av datalagringsdirektiv och tilltagande Internetavlyssningshysteri i Sverige. Detta rapporteras dessutom samma dag som Simon Lundström med nöd och näppe och efter två års juridisk kamp friades för innehav av ett seriealbum, efter att först ha blivit fälld i två instanser.

Någon mer än jag som ser ironin i detta?

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, Exp1, Exp2, Ab1, Ab2, GP1, GP2, SR1, SR2, SR3

4 kommentarer:

 1. Du är inte ensam .. men just nu haglar det märkliga beslut och tankegångar så det är svårt att orka reagera.

  SvaraRadera
 2. Jo, det är väl så. Vad du skrev om i ditt inlägg idag är ett väl ett bevis på detta om något.

  Anledningen att jag gick igång på just det här var just eftersom det skrevs samma dag som mangadomen. Och jag själv upplever hela mangaaffären som ett riktigt skräckexempel på hur liten man är som vanlig människa ifall staten får lust att vända sig mot en. Vet inte om jag alls hade pallat med att gå igenom det själv...

  SvaraRadera
 3. Det som känns mest absurt i hela mangahistorien är att det hela handlar om fantasier och vad människor skapar för egna bilder i sina egna huvuden utifrån fantasibilder.

  Om jag tecknar en olaglig handling i mitt eget hem och sedan omsätter den till en njutbar fantasi .. begår jag då ett åtalbart brott??

  Vad är nästa steg? Förbud mot sexuella drömmar och fantasier? Då ligger hela generationer av minderåriga tonårstjejer som ägnar sig åt onämnbara fantasier tillsammans med Justin Bieber risigt till.

  Eller är det Justin Bieber som ska åtalas eftersom han är själva föremålet för fantasierna??

  Kafkas Processen känns som rena barnboken ibland .. ;-)

  SvaraRadera
 4. Självklart måste rättssamhället bedriva rättsprocesser mot Lundström och Assange. Hur skulle de annars kunna garantera försörjningen åt de som arbetar med fallen?
  Det skulle vara intressant om någon journalist gjorde en sammanställning över vad olika målsägarombud för sådana rättegångar kostar skattebetalarna.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.