2012-12-05

Välfärdssamhällets död

"Det finns ingen motsättning" mellan västvärldens största invandring och välfärden säger Stureplanscentern. Samma Stureplanscenter som också föreslår att vi själva skall börja betala för sjukvård och utbildning.

De blåljuger och de vet om det själva. Ett fåtal opinionsbildare - Gudmundson och Billström nu senast - vågar försiktigt lyfta problematiken, men i en samhällsdebatt som är lamslagen av SD-skräck och av radikalvänsterns Breivikjämförelser blir de snabbt överröstade av kollegor som istället valt att förneka problemet. Och detta kan de kosta på sig att göra, chefredaktörer och toppolitiker tillhör en elit som har sitt på det torra. Svårare blir det för den idag så demoniserade väljarkåren.

När varselvågen sveper över Sverige drabbas inte bara de varslade. När arbetslösheten skjuter i höjden minskar skatteintäkterna samtidigt som utgifterna ökar, och de offentliga verksamheterna får det allt svårare att få ekonomin att gå ihop. Nedskärningar och skattehöjningar blir konsekvensen av detta vilket drabbar befolkningen i sin helhet, men framför allt de som redan förlorat sina jobb.

Samtidigt stiger socialbidragen kraftigt för varje år som invandringen från Somalia och Afghanistan slår nya rekord. "Man skall inte ställa grupper mot varandra" brukar det heta, men det är exakt detta som blir följden. Det blir mindre pengar till skolan, det blir mindre pengar till pensionärerna, det blir mindre pengar till sjukvården - samtidigt som utgifterna för invandringen ökar och ökar.

Vi får höra varför vi inte skall rösta på Sverigedemokraterna och argumenten är många och bra, men vad skall vi rösta på istället? Vi har sju partier som väljer att blunda eller - som i fallet med Miljöpartiet - tycker att den nuvarande situationen är så bra att vi skall öka invandringen ännu mer. Vänsterdebattörer är bland de som går ut hårdast mot alla former av uppstramningar och restriktioner, men det är arbetarklassen som kommer bli de som drabbas såväl först som hårdast när välfärden börjar monteras ned.

Medierna skulle kunna uträtta storverk i sammanhanget, men har istället tagit på sig uppdraget att lära medborgarna Tänka Rätt. Man mörkar problemen, man målar upp en bild av invandringen som lönsam fastän all forskning i frågan visar att detta är en lögn. Man väljer istället att dra igång skendebatter om RUT-avdragets vara eller icke-vara, som för att med en skenmanöver avleda folkets uppmärksamhet om var politikens skiljelinjer går idag och vad som engagerar folk runt landets fikabord.

Det svenska välfärdssamhället kör i accelererande hastighet rakt mot betongväggen. För eliten i förarsätet finns såväl krockkudde som fallskärm, men för medborgarna i baksätet ser det nattsvart ut.
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, GP1, GP2, GP3, G4, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5

8 kommentarer:

 1. Sylvasst. Som vanligt bör tilläggas.

  SvaraRadera
 2. De anser inte att de blåljuger. De menar ju att bara det blir jobb så ordnar sig allting. Det tror jag till viss del också, om det kunde ordnas jobb. Och däri går skiljelinjen. Det är nog färre och färre som tror politikerna om att kunna skaka fram nya och riktiga jobb (och bostäder) vad de än hittar på för lagändringar.

  Alltså är det inte hållbart det de säger.

  SvaraRadera
 3. Visst skulle situationen bli mycket bättre om de fick jobb. Problemet är bara att det inte finns jobb för somalier i Sverige. Det kommer inte finnas det om konjunkturen vänder heller. Låglönejobben är mer eller mindre avskaffade på den svenska arbetsmarknaden, men med deras låga utbildningsnivå så är denna form av jobb det enda som skulle fungera.

  Vi måste avveckla den svenska modellen före de kan få jobb. Ibland får jag känslan av att det är precis detta som är till exempel Stureplanscenterns plan.

  SvaraRadera
 4. @Fnordspotter

  Jag håller med dig i allt. Jag förstår hur de med rosa glasögon låter sina tankegångar gå, men inte mer än så. Jag kan omöjligt sätta mig in i hur de kan FORTSÄTTA tänka som de gör med de påtagliga bevis vi har på misslyckad integration sedan tidigare, ökad arbetslöshet+bostadsbrist och samtida ökad asylinvandring+anhöriginvandring och anser att de kan fixa något nu som de inte lyckats med tidigare.

  Det är tokskrämmande att det finns folk som i sina sinnen kan få den ekvationen att gå ihop. Pressas de så kommer det där med internationella konventioner fram och om de inte slipper följdfrågan om grannländer med samma konventioner så är vi tillbaka till ruta 1: "Sverige ska vara öppet och generöst" och därmed är deras cirkel sluten. Tacka f-n för att man söker sig till ett annat parti.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Moderat regering som det krisar sig för?...Detta har vi aldrig hört förr.(sarkasm)

  SvaraRadera
 7. Du har helt rätt
  /Civing

  SvaraRadera
 8. Argumenten är många och bra ????

  - Det enda argumentet som framförs men oräkneligt ofta är ju "mångfald är bättre än enfald"

  Vilket ju var en klatschig oneliner FÖRSTA gången man hörde det.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.