2013-04-11

Vilka fadäser då?!

"MP kan ha tjänat på Billströms fadäser" sammanfattar SvD regeringens senaste överenskommelse med MP om urvattnade asylskäl. Existensen av dessa påstådda fadäser tas därmed för given. Men låt oss fundera över vad som egentligen har hänt.

Billström talade om "volymer" i samband med invandringen, och i det hysteriska debattklimat som råder i Sverige blev detta till en skandal. Det var cyniskt och hjärtlöst att tala om "volymer", hette det.

Såväl Läkartidningen som Sahlgrenska talar emellertid om "patientvolymer" utan att någon höjer på ögonbrynen eller anklagar landets sjukvårdsanställda för cynism eller patienthat. SR, DN, SVT, SvD och GP använder det minst lika avhumaniserande ordet "flyktingströmmar" utan att masshysterin går igång. Men för Billström tycks helt andra regler råda.

På samma sätt blev det en "fadäs" - för att inte säga skandal - när Billström i en retorisk passus nämnde att svenskar var blonda och blåögda. Till och med en sansad debattör som Johan Westerholm gjorde på fullaste allvar en poäng av att Billström inte kallade de som gömmer illegala invandrare för egen vinnings skull för "trevliga", när han kallade de välmenande (och blåögda) äldre kvinnorna som hjälpte dem för just detta.

Allt detta sker inte bara i landet med västvärldens största invandring - 111 000 personer om året. Det sker i ett land som tar emot mångdubbelt fler asylsökande ensamkommande unga (ofta ej minderåriga, ofta med uppdiktade asylskäl) än övriga europeiska länder.

MP nöjer sig dock inte med detta, utan har nu ännu en gång tillsett att den redan rekordstora invandringen till Sverige kommer öka ytterligare. Och under tiden fortsätter media att måla upp en bild av ett rasistiskt och kallt Sverige där "någonting farligt är på väg att hända".
SvD1, SvD2, SR

1 kommentar:

  1. Det är rent löjeväckande,och sen ska det bes om ursäkt.Media kan förstöra människors liv men ber dom någonsin om ursäkt.Rena diktaturfasoner.
    Dom gör hönor av fjädrar och vinklar stenhårt för att få till en SKANDAL.Gärna något som passar deras syften,sen om det ryker någon oskyldig på kuppen det är inte så noga.(läste om kvinnan som ville ha en svensk taxichufför )
    Det var något man borde tagit reda på Varför? Nej,uch och fy för media

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.