2013-06-29

Aftonbladets hatskribenter

Jan Myrdal försvarar fortfarande Röda khmererna, fastän deras bestialiska terrorvälde idag är väldokumenterat. Han har också försvarat fatwan mot Salman Rushdie och, kort sagt, satt någon sorts nationellt rekord i ställningstagande för folkmord, terror och diktatur.

Det märkliga är dock inte att Myrdal står fast vid sina ställningstaganden, detta är han på intet sätt ensam om. Det märkliga är istället att han dessa till trots fortfarande har en gräddfil in i kulturens finrum. Vi kan som tankeexperiment föreställer oss vad som istället skulle ske om någon svensk intellektuell med samma envishet hade försvarat Pinochetregimen i Chile.

Det är ingen särskilt långsökt gissning att denna person hade blivit brännmärkt som en haveristisk fascist. Knappast någon tidning skulle överväga att låta publicera vederbörandes alster. Och då skall man vara på det klara med att Pinochet med sina 3 200 döda inte ens kommer i närheten av Röda khmerernas två miljoner.

Samtidigt som debatten går het om det påstådda hat som publiceras på Avpixlat har Aftonbladet Pravda Kultur emellertid låtit publicera en krönika av just Jan Myrdal. Ironiskt nog handlar den om att vi måste lära oss av historien för att undvika folkmord. Hyckleriet när därmed rent episka proportioner.


Aftonbladet kultur publicerar gärna folkmordsförsvarare


Lästips: Ivar Arpis krönika i SvD på samma tema.

2 kommentarer:

  1. Aftonbladet ( Pravda) kultur.Absolut mitt i prick.
    När det handlar om Vänster och kommunismen verkar allt vara förlåtet för det är ändå RÄTT sida.

    SvaraRadera
  2. Japp. Visst hat är finare än annat. Och då får inte ens två miljoner döda kambodjaner komma i vägen.

    Så jag blir illamående.

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.