2013-10-29

Curlingbarn


Jag råkade idag bli åhörare till en diskussion på ett deprimerande välbekant tema:

Någon hade ingen inkomst och fick därför hjälp från staligt håll. Staten ställde emellertid villkor för denna hjälp, varför en arg utläggning om "tvång" följde. Okritiskt medhåll från likasinnade förekom såklart flitigt.

Själv kunde jag nästan känna blodet bulta i tinningarna...

Självklart skall staten hjälpa till i dessa lägen, men det är också ganska självklart att man visar lite tacksamhet när staten med skattepengar går in och betalar mat, husrum, telefonräkningar, hobbyverksamhet och cafébesök. Ja, jag tycker inte bara det är ganska självklart, jag tycker det är grundläggande jäkla anständighet.

Allt färre tycks emellertid dela den åsikten, och som av en händelse röstar väldigt många som inte delar den på Vänsterpartiet. De ser sig i allmänhet som offer, solidariska föredömen och/eller frihetskämpar. I själva verket är de bortskämda curlingbarn – och när andra tvingas betala skatt för att försörja dem, kallar de själva det för "tvång" när de inte villkorslöst får samma pengar.

Det alltmer skogstokiga RFSU är idag inne på exakt samma linje när man kallar det "en stor seger för rättssäkerheten" att en HIV-smittad man frias från alla brottsanklagelser, trots att han haft oskyddat samlag med fyra kvinnor.

I RFSU:s värld är den HIV-smittade uppenbarligen ett offer, utan eget ansvar för sitt hänsynslösa handlade. Någon att tycka synd om, någon som är inkapabel att visa sina medmänniskor lite grundläggande respekt.

I nånannanismens förlovade land är ansvaret alltid nån annans.
Abuseanmält inlägg

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, DN1, DN2, DN3, DN4, Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, Sk6, Sk7, Sk8, Sk9, LT1, NSk1, NSk2, SMP1

3 kommentarer:

 1. "I nånannanismens förlovade land är ansvaret alltid nån annans" .. och i Simon Fors framtidsvision ser det ut så här .. "I en rimlig värld skulle vi ha minst 20 veckor semester per år. Och max 4 timmars arbetsdag".

  Så vad kan vi förvänta oss??

  Det är inte så konstigt att omvärlden .. som inte delar våra fantastiska MÄNSKLIGA SVENSKA värderingar .. tittar på oss med skräckblandad skadeglädje.

  Vi börjar bli ett löjligt folk utan verklighetsförankring .. styrda av politiker som styrs av navelskådande, självgoda, verklighetsfrånvarande, självbelåtna kvällstidningsjournalister och förtjänar nästan att drabbas av samma ekonomiska stålbad som de flesta andra länder kämpar för att ta sig ur.

  SvaraRadera
 2. Ja. Tyvärr finns det ingen opt-out för oss som se det. :]

  Å andra sidan är jag ganska säker på att vi i rask takt gräver välfärdssamhällets grav i nuläget. Och även om jag tycker det är tragiskt, så skall det i så fall bli mig ett sant nöje att se alla vänstermänniskor som drivit på samma utveckling klara sig i det samhälle som kommer efter.

  SvaraRadera
 3. Människor kommer hit till Sverige av olika anledningar men man ställer väldigt lite krav på dem för att få de förmåner som finns i Sverige. Varför ska då vi som betalat skatt i det här landet i hela vårt liv då få en massa krav på oss? Det är en relevant fråga som 7 partier inte kan svara på, därför de har inget svar. De har tillsammans skapat denna motsättning och är fullt medvetna om det.

  Man ställer grupper mot varandra och sen pekar man finger åt de som påtalar problemet. Man vet att man gör fel, men felet är så inarbetat i systemet att det snart inte går att göra nånting åt.

  Vänsterpartiet vill ha fri invandring, medborgarlöner, höga bidrag och de stackarna som ska försörja dessa ska sen vara hemma mer än de jobbar. Färre ska jobba mindre för att försörja fler? Vilken människa som helst med sunt förnuft ser väl att detta går inte ihop?! Det är en LCD-tripp som blivit partiprogram!

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.