2013-10-09

Fundera / reagera

Så, hur fungerar mångkulturen för dig? Umgås du med "mångkulturella" i en omfattning som motsvarar deras andel av befolkningen? Inte? För i så fall kan du knappast i ärlighetens namn påstå att du gillar mångkulturen. Sakförhållandena antyder faktiskt att du snarare – let's face it – ogillar den.

Come to think of it, ge mig ett exempel, ett enda exempel, på en stat som lyckats kombinera både mångkulturalism, demokrati och välfärd. Ett exempel bara. Ett enda litet?

Gör en lista på människor från Mellanöstern eller Afrika som lyckats bra i Sverige (fotbollsspelare och personer som försörjer sig som minoritetsföreträdare undantagna). Sortera listan efter hur bra de har lyckats. Vilka återfinns i toppen, de mest eller minst assimilerade?

Fundera lite på gruppvåldtäkter och gärningsmännens namn. Avviker dessa åt något särskilt håll? Blir du arg på den som påpekar detta? Varför? Är det sanningen du blir arg på? Blir du arg på slumpens vägran att anpassa sig till dina teorier? Kan allt förklaras med mäns dåliga attityder i största allmänhet?

Fundera lite på den där magiska integrationspolitiken som snart skall komma och ordna allt. När tror du att den kommer? Står den precis runt hörnet? Stod den precis runt hörnet för tio år sen också? Står den fortfarande precis runt hörnet om tio år?

Fundera på vad det innebär att arbetslösheten och socialbidragsberoendet ökar trots att jobben blir fler. Vad beror detta på? Vad innebär det för välfärden och viljan att betala för den? Vad innebär det för kollektivavtal och LAS?

Lämnar generande många av punkterna dig en smula svarslös? Kan det vara så att det är dags att börja fundera istället för att reagera? Är det måhända läge att filosofera lite kring skillnaden mellan ideologi och fakta, på skillnaden mellan hur du vill att världen skall vara och hur den faktiskt är? För verkligheten, den lär finnas kvar långt efter att såväl vi, de rådande trenderna som våra ideologier är borta.


DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, LT1, Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, Sk6, Sk7, Sk8, Sk9, Sk10, Sk11, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, SR7, SR8, SR9, SR10, SR11, SR12, SR13, SR14, SR15, SR16, SR17, SR18, SR19, SR20, SR21, SR22, SR23, SR24, SR25, SR26, SR27, SR28, SR29, SR30, SR31, SR32, SR33, SR34, SR35, SR36, SR37, SR38, SR39, SR40, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, SvD13, SvD14, SvD15, SvD16, SvD17, SvD18, SvD19, SvD20, SvD21, SvD22, SvD23, SvD24, SvD25, SvD26, SMP, NSk1, NSk2, NSk3, NSk4, NSk5, NSk6, NSk7, NSk8, NSk9

13 kommentarer:

 1. Mycket bra uttryckt.
  Tack.

  SvaraRadera
 2. Detta förtjänar en guldstjärna - och spridas.

  SvaraRadera
 3. Alla rätt!! Du vinner första pris - En veckas prao hos Erik Ullenhag. Andrapriset är två veckor.....

  Tack Fnordis... Jävligt förnuftigt

  Blogo

  http://allvarligt-alltsa.blogspot.se/

  SvaraRadera
 4. Blogo: Usch, man får inte skämta om såna saker. Folk kan bli permanent traumatiserade. :(

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet i pedagogisk form

  SvaraRadera
 6. Så vad är ditt svar?

  Vilka är de som omfattas av din kultur för att inte räknas som multikulti?

  Definierar du din monokultur som Svenskhet? Hur mycket skiljer det sig ifrån Franskhet?

  Definierar du din monokultur som kristendom? Kan du då stå rak ryggad och försvara dina kristnabröder och systrar som är första måltavlan för islamisk terrorism i Syrien? i Nigeria? eller tillhör dessa kristna samma låda som dina muslimer ligger i, för att de kanske inte är tillräckligt Ariska?

  Definierar du din monokultur som ateism? God Luck baby, för det är ett döende släkte. Ty det finns inga ateister som har överlevt inom islam...De ateister som finns är kristna ateister...dvs de som lever i f.d. kristna länder, som inte står rakryggad för kristna värderingar...När kristendomen inte kommer att ha rakryggade försvarare i Europa...Ja, du får fylla i resten själv men svaret till Islam inte Rasism, men väl Kristendom.

  SvaraRadera
 7. Jag säger här egentligen inte att jag har några svar. Vad jag säger är att de som högljutt påstår sig ha svaren bluffar.

  Sverige står ensamt för över nio procent av allt asylmottagande i hela västvärlden. Det är inte en rimlig börda. Lägg till detta en stor anhöriginvandring och en stor och minst sagt tveksam arbetskraftsinvandring, varav en stor del handlar om ren försäljning av arbetstillstånd, och du får en situation som inte är hållbar.

  Det är inte rimligt att svenskarna förväntas axla denna börda. Det är inte rimligt att göteborgarna och malmöborna skall behöva leva med ständiga skottlossningar i sina städer.

  Det är inte heller rimligt att svenskarna skall behöva ta överdrivet stor hänsyn till kulturyttringar från Mellanöstern i sitt eget land. Det är till exempel inte rimligt att Lars Vilks fördöms av intellektuella för att fundamentalister vill mörda honom.

  Jag har inget behov av vare sig monokultur eller mångkultur, den kultur jag vill ha är den som växer fram naturligt, inte en kultur som någon försöker köra ned i halsen på mig, oavsett om det är en nationalromantiker eller en politiker som envist klamrar sig fast hårdare och hårdare vid begrepp som mångkultur i takt med att han mer och mer tappar kontrollen över utvecklingen.

  Jag har inget emot att kulturer är mottagliga för influenser utifrån, tvärtom tycker jag det vore rätt tråkigt annars. Men detta sker bara om det finns ett givande och taganade och om det finns beröringspunkter och nyfikenhet.

  Den nuvarande situationen med stora invandrargrupper bor miljonprogramsområden, utan förankring i det svenska samhället och inte sällan utan kunskaper i det svenska språket, är den direkta motsatsen till detta.

  SvaraRadera
 8. Schweiz har fler invandrare än Sverige, per "kapita" i dagsläget och historiskt.


  Hela USA är ett resultat av huvudsakligen vit-arisk-protestantisk invandring i styrande skiktet (Obama till trots), som numera tyvär knappt tål vit-spansk-katolsk invandring,...

  Problemet är INTE invandring i grunden, utan utnyttjande av världens råresurser...När du jagar invandringen som syndabock för världens och sveriges samhälls "problem" jagar du bara symptomen.
  Du måste gräva fram orsaken...

  Vilka är det som drar nytta av världens resurser? Du kan inte bara klassa de som dog vid Lampedusa's kust som "obegåvade svartingar" när deras natur resurser hamnar i din bil, i dina export varor, och omsätts i hans mästares/plågoandes leverne (som bara slänger överblivna ben av råvaruikomsterna du ger till honom, inför dina "neutrala" blickar)...

  Kristendomen har ett svar till detta...Mer solidaritet, broderskap och äkta ansvar för skapelsen. Islam har ett annat svar som har konsekvenser för kvinnor och icke muslimer...Kristendom och Islam har olika konsekvenser för morgon dagens samhälle.

  Svenskheten, Franskheten, etc har noll komma nix svar till etiken i överlevnaden av människan på jorden. Ateismen lika så. Du får välja/föreslå lösningar/standarder, inte bara förbanna mörkret, när problemen hopar sig inför Tellus bor. Sverige är ingen isolerad ö utan är en del av samma (sjunkande) båt.

  I den globaliserade världen, att inte välja är också ett val, och då får man stå sitt kast, dvs klara sig bäst man kan med kulturer/lösningar "som körs in i ens hals av andra"...

  SvaraRadera
 9. Det där får stå för dig.

  Analfabetismen i Saudiarabien är också förhållandevis hög, trots att detta land såväl har resurser som tjänar pengar på dem. Och själv är jag ateist, men jag är utbildad och har ett bra jobb ändå.

  När analfabeter kommer till Sverige så är socialbidragsförsörjning på livstid i praktiken vad som väntar. Bristen på kulturellt kapitalt lär dessutom göra utsikterna för dessa personers barn allt annat än goda. Utöver detta så visar verkligheten att vissa invandrargruppers kulturer fungerar bra i Sverige och att andras fungerar dåligt. Hudfärg som sådant finner jag fullständigt irrelevant i sammanhanget.

  Detta har ganska lite med Jesus och resurser att göra. Om du ser det som en väckelsefråga är detta upp till dig, men du lär inte övertyga särskilt många och definitivt inte mig. Och dina försök att anklaga mig för främlingsfientlighet blir ganska bisarra när du kombinerar dem med dina utfall mot islam.

  SvaraRadera
 10. Islam är en livsåskådning liksom Kristendom. Din ekvation mellan främlingfientlighet och mitt försvar av kristna ideal, däri Jesu budskap om kärleken till sin nästa, går inte ihop.

  Jag vill att kristna ska kunna ånjuta sin tro både i Sverige och i länder med muslimsk majoritet, utan att vara en fiende av muslimer, utan att vara deras slav, men väl deras lika inför lagen. I Sharia, som tillämpas ogenerat (t.ex. Saudi Arabien), eller i smyg (t.ex. Egypten, Turkiet, Irak, etc), vari ett särskilt skattesystem för kristna ingår (jizye), är den kristne i praktiken en ekonomisk slav. Finns inte Jizye öppet så finns det oftast ekonomisk diskriminering med statens goda försorg. Därför bryr jag mig också om muslimska länder och kristna som bor där eftersom vi kommer att konvergera dithän om Sharia blir inspirationskälla för lagen.


  Du har presenterat en rad frågor, och fakta och önskar att läsare ska komma till insikten att största problemet av sverige är invandring. Du har dock undvikit viktiga fakta och premisser nämligen hur mycket ditt leverne tjuvar ifrån de fattiga och outbildade som du verkar hata att ha i din närhet. Du är inte en mindre tjuv om du har betalat till en annan tjuv och kommit över resursen för billigt, menar jag.

  Vi har inte mutor på vår mark. Jo tack, för vi exporterar dem...Våra företag betalar enorma summor till de fattigas plågoandar medan våra skatteverk dunkar de i ryggen för deras exportframgångar som genererar skatteintäkter...etc. Exporterar du problem får du räkna med att få tillbaka de på knäet...

  Hur ska vi göra för att undvika Lampedusa katastrofer i framtiden? Jag saknar frågan bland dina, eftersom de, och dina fakta, annars är cyniska bekräftelser av en trång synvinkel som sysslar med symptomer. Stöld av resurser från fattiga går också att kvantisera, men du har valt att inte representera dem i din fakta ruta.

  Tack för mig.

  SvaraRadera
 11. Utbildad and have ett jobb to gå till men cannot låta bli writing in svengelska? You are fan ett joke. Lär dig svenska!

  SvaraRadera
 12. Är det ditt bästa motargument? :)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.