2013-10-14

Public sandlådeservice

Hanne Kjöller är ännu en gång toppnyhet på SR:s hemsida. Anledningen till detta är att en privatperson – av en händelse samma person som Jan Guillou så minnesvärt kallade för "sjukskrivningskverulant" – har JK-anmält Kjöller.

SR vet naturligtvis mycket väl att denna JK-anmälan inte kommer mynna ut i någonting alls. Ändå väljer de att göra en toppnyhet av det. Varför?

På grund av allmänintresset? På grund av folkets uppdämda vrede? Nä, jag skulle inte tro det heller.

Anledningen är nog snarare att man från den förment objektiva statsradions sida bedriver en vendetta mot Kjöller, sedan den senare kritiserat radioreportaget "Den fastspända flickan". För licensbetalarnas pengar bedriver kränkta SR-journalister ett personligt litet krig mot Kjöller, med public service-radion som plattform.

Detta är patetiskt, SR! Dra inte public service i smutsen för era personliga sandelådekrigs skull. Jag förväntar mig betydligt mer än så för licenspengarna jag betalar.
LT1, NSk1, Sk1, SR1, SR2, SR3, SvD1, SvD2, Re1, Re2, Re3

4 kommentarer:

 1. Lägg ner public Service! Eller åtminstone omorganisera det kraftigt. De gör mer skada än nytta.

  Tomas "Mao" Ramberg är ett skämt. Och det gäller också alla som jobbar inom kultur radion, med ett par undantag.

  Att tvingas betala för det intellektuella snusket är helt tragikomiskt! Inte värdigt ett välutvecklat samhälle.

  SvaraRadera
 2. För att inte tala om Randi Mossige-Norheim. Eller Alice "Vänsterkvinnan" Petrén.

  Jag tycker det blir att svårare att föra fram logiska argument för att behålla public service.

  När det kommer till de mer känslomässiga argumenten har jag dock ännu svårare för reklamfinansierad etermedia. Finns inte särskilt mycket som jag klarar av att lyssna eller titta på där...

  SvaraRadera
 3. Det skulle kunna vara så att SR/SVT med sin stora dominans i sektorn "seriös media" blockerar möjligheten för att starta alternativ public service. De enskilda försök som har gjorts i den riktningen har ju varit ganska intressanta och delvis mycket bättre än SR/SVT med enormt mycket mindre pengar. De har ändå inte gått ihop ekonomiskt. Kanske för att publiken är konservativ i sina vanor. Kanske för att den totala mängden intresserade av seriös etermedia är väldigt liten. Och kanske beror det på att SR/SVT är så undermåliga att de skrämmer bort potentiella konsumenter av bra seriös etermedia.

  Men för att inte vara orättvisare än nödvändigt så finns det förstås ett och annat guldkorn från SR/SVT, men om det beror på dem själva eller mest bara är en slump eller enstaka kompetenta medarbetare som trotsar omständigheterna vet jag inte. Men generellt tror jag också det vore nyttigare ifall gammelmonopolet försvann helt och något nytt fick byggas upp i dess ställe.

  SvaraRadera
 4. Så skulle det definitivt kunna vara. Och Axess är t ex ofta riktigt bra, och den är inte ens reklamfinansierad. :)

  Rent principiellt tycker jag oavsett vilket att public service har spelat. När SVT lägger massa licenspengar på att köpa in sportsändningar och producera lekprogram så ställs situationen på sin spets. Detta skulle vilken reklamkanal som helst kunna göra, så vari ligger legitimitetet att tvinga folk att betala för det?

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.