2013-11-15

Aftonpravdan


Har du hög svansföring? Gillar du att basunera ut dina skrikiga åsikter? Står du till vänster om Socialdemokraterna? Anser du att svenskarna är ett genomruttet, kvinnohatande och rasistiskt folk?

Grattis, då är välkommen som kolumnist på Aftonbladet. Ja, på SvD och DN med förstås – tänk Kristin Lundell och Malin Ullgren – men särskilt just på Aftonbladet. Det spelar ingen roll om du inte kan någonting. Det spelar heller ingen roll om du har en massa lik i garderoben, så länge det är rätt sorts lik i garderoben, det vill säga.

Vill du basunera ut att Norge är ett skitland, att Norge behandlar människor som djur, att Fremskrittspartiet bär ansvaret för en rubbad före detta partimedlems handlingar och att norrmännen bär på en kollektiv skuld för vad Breivik gjorde, då är du välkommen som krönikör och chef för sociala medier på Aftonbladet.

Att norska journalisterinklusive ett så respekterat namn som Åsne Seierstad – avfärdar kritiken kan man bortse från, för Aftonladet har alltid rätt. Denna högt respekterade kvällstidnings kamp mot rasism, högerregimens demontering av välfärden och de systematiska israeliska organstölderna är så Ädel och God att tidningen och dess motiv står över varje misstanke, att tidningen aldrig någonsin kan göra fel och att alla knep är tillåtna i kampen mot ondskan.

Halleluja!
SvD1, SvD2

4 kommentarer:

 1. Finns det någon som köper den tidningen? Finns det någon som tar deras "journalister" på allvar? En bunke bittra rättshaverister helt utan moralkompass.

  Hade jag varit journalist på en annan tidning hade jag krävt att få byta tjänstetitel, vad som helst bara det inte är samma som Aftonbladet.

  Aftonbladet är ett anagram på "bantade loft" och "betald font". Båda stämmer, de är idioter och de betalas av någon för att skriva vad för skit som helst.

  SvaraRadera
 2. "Fan, ta blodet!" funkar också. :)

  SvaraRadera
 3. Det fattas en gloria på din bild av Ullenhag.

  SvaraRadera
 4. Mona: Ah, får kanske göra en sån. Med texten "Sankt Gullefjun" under. :)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.