2013-12-11

En dag i dårhuset

Riksdagens konstitutionsutskott, med uppdraget att värna den svenska grundlagen, körde igår över den juridiska utredning som kommit fram till att den samlade oppositionens agerande stred mot budgetreglerna.

KU:s sverigedemokratiska och rödgröna ledamöter ansåg sin egen juridiska expertis väga tyngre än de utredande juristernas, varför det idag blev fritt fram för den samlade oppositionen att bryta mot Riksdagens budgetregler. Talmannen – som däremot agerat i enlighet med juristernas rekommendationer – beskylldes å sin sida för att använda sin post för att bedriva partipolitik.

En Twitterstorm utbröt efter att Jan Björklund luftat fascistiska åsikter som att elever bör komma i tid till sina lektioner. Som alla vet har ju Sveriges jumboplats i Pisaundersökningen ingenting att göra med att svenska elever slog rekord i sen ankomst, utan beror på att regeringen har brutit med den framgångsrika socialdemokratiska skolpolitiken.

Att Björklund är av den inhumana åsikten att elever bör få betyg visste vi sedan tidigare. Att han nu också dristar sig till att tycka att elever bör komma i tid är ett tecken på att regeringens skolpolitik helt har tappat fotfästet

Därtill kommer såklart nyheten om att Expressen i samarbete med AFA-aktivister utnyttjar säkerhetshål i Disqus för att kunna hänga ut privatpersoner för deras anonyma kommentarers skull, precis som man brukar välja att inte göra när samma privatpersoner har begått grova brott.

Många har idag hyllat Expressen och AFA-aktivisternas handlade, särskilt när deras grävande visat att det var en SD-politiker som låg bakom en nedsättande kommentar om personer utan asylskäl som vägrat acceptera de svenska myndigheternas beslut. En praktskandal... eller kanske inte, om man gör sig omaket att tänka efter några sekunder.

Under tiden ligger Nelson Mandela på lit de parade i Pretoria och vänsterpolitiker har krävt att Moderaterna skall be om ursäkt för apartheid. Huruvida Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ämnar be om ursäkt för sitt stöd till FNL, Pol Pot och Robert Mugabes massakrer i Matabeland framgår dock inte.

Sen har vi ju såklart Skolverket och deras målsättning att naturvetenskapsundervisningen skall genuscertifieras. För kemiämnet föreslår Skolverket att detta sker genom att lektionerna tar upp "kärlekens kemi". Bara en vild gissning här, men jag misstänker att den chict postmodernistiska genusvetare som kläckte ur sig detta vet väldigt lite om till exempel kovalenta bindningar.

Jag borde vara van vid det här laget, men jag fortsätter att häpna över hur totalt surrealistisk den svenska politiken och nyhetsförmedlingen har blivit. Men där politik och nyhetsförmedling är en sak är privatlivet en annan...

Jag kom idag till den gräns då jag kände att relationen med självheliga hycklare, lata bidragsmjölkare som ropar på solidaritet, rabiata nyspråkstjattrande radikalfeminister och pajasar som anser att svenskar inte existerar hade kommit till vägs ände. Vi må ha haft mycket roligt ihop, men jag har spelat enligt era regler för sista gången.

Lästips: Den hälsosamme ekonomisten, Dick Erixon, Anybody's Place, Den sjätte mannen, Tino Sanandaji
Abuseanmält inlägg

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, SvD13, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10, DN11, DN12

11 kommentarer:

 1. Ja man finner inte ord,det är verkligen dårarnas paradis.Jag undrar om man tänkt på allt som kan planteras på ``främlingsfientliga sajter``Detta liknar forna tiders häxförföljelser.Vart har allt vanligt sunt bondförnuft tagit vägen. Och så gick expressen i soporna också.

  SvaraRadera
 2. Ja du .. ibland är jag mer än vanligt tacksam över att jag bor på landet. Särskilt just nu när det är mörkt, tyst, stjärnklart och inte en enda människa inom synhåll! Puh!!

  Jag börjar nästan misströsta om mänskligheten. Kanske borde vi utrota oss själva och rädda något liv på planeten?

  Men just NU och omkring nio månader framöver så ska den STORA frågan lösas. VAD i helsike ska jag ha för mig på valdagen??

  Finns det något att rösta på och i så fall vad?

  Att det finns så många som vill rösta på ett så katastrofartat alternativ som "det rödgröna" övergår mitt förstånd? Ett barn .. från den "gamla" skolan .. kan räkna ut att det inte kommer att fungera.

  Och OM Sd lyckas komma upp över 15% och OM sossarna får sina efterlängtade 35% så skulle jag nästan kunna satsa en saftig slant på att Stefan Löfven kommer att sätta på sig friarkostymen.

  Hellre Jimmie Åkesson än Gustaf Fridolin .. för VEM skulle kunna regera med miljöpartister på ministerposter??? ;-)

  SvaraRadera
 3. Förstår det. Känner att jag skulle behöva lite sån avskildhet själv just nu. :]

  Håller med dig helt om din skepsis inför att rösta på de rödgröna. Fast min entusiasm för regeringen är fan bara marginellt högre just nu...

  Sen är ju frågan hur MP skulle göra om de fick ministerposter att tillsätta. Skulle de skrota ministertiteln och istället dela varje post mellan en man och en kvinna och kalla dem... ministerrör? bråkrör? blåsrör? avloppsrör? Och skulle de nöja sig med att låta en man och en kvinna dela på posten? I dessa moderna tidevarv kanske det snarare behövs tre personer - han, hon och hen?

  SvaraRadera
 4. Mona: Själv tror jag nog inte det är så mycket som planteras. Det finns många idioter, det skall man inte sticka under stolen med. Men det innebär inte att det är okej att göra vad som helst för att avslöja dem. Och när AFA-typer sätter sig på höga hästar och kallar andra för extremister, då blir jag redigt förbannad.

  Sen är som sagt inte allting rasistiskt eller jättehemskt bara för att det står så i tidningen. När folk hungerstrejkar för att de inte får de besked de hade önskat, och använder detta som ett vapen för att utpressa myndigheterna att åsidosätta de gängse reglerna, då är det inte hatiskt att uttrycka frustration över detta. Det är snarare fullt normalt. Förutom möjligtvis i dårhuset Sverige då.

  SvaraRadera
 5. Nu kanske jag var otydlig? Min skepsis gäller inte bara att rösta på de rödgröna utan att rösta överhuvudtaget! Det är en helt ny känsla för mig .. att det känns fullständigt meningslöst att välja? :-p

  Och eftersom jag tror att jag tillhör gruppen "den vanligaste väljaren" så är det väldigt illa. Rätt som det är kommer jag att bli sanslöst förbannad, och eftersom det händer väldigt, väldigt sällan, så tappar jag kanske helt både vett och sans .. och kanske hämndröstar på Sd och får Löfven på köpet? :-O

  Det gäller alltså att behärska sig i drygt nio månader .. :-)

  SvaraRadera
 6. Ja, förstod det. Men det jag skrev om just de rödgröna syftade på din formulering Att det finns så många som vill rösta på ett så katastrofartat alternativ som "det rödgröna" övergår mitt förstånd?

  Och jag håller med, har alltid vetat vad jag skall rösta på och aldrig för en sekund övervägt att stanna hemma på valdagen. Men nu, nu är allting väldigt annorlunda...

  Att rösta på SD är numera (till skillnad från alla tidigare val) ett fullt realistiskt alternativ för mig. Och då tycker jag inte ens att de är särskilt bra, och jag ogillar egentligen konceptet med att proteströsta för sakens skull. Men när de påtalar högst reella problem samtidigt som alla övriga partier svävar på rosa moln går det inte längre att ignorera dem.

  SvaraRadera
 7. Jag för min del blev ``sanslöst förbannad´´över Expressens jäkligt fula tag och reagerade med att nu är det mer än nog och det blir SD för om inte annat visa dom j.....Jag börjar önska att sd ska sopa banan med övriga partier som vägrar att lyssna på oss väljare.
  Att dom f..n inte skäms.

  SvaraRadera
 8. Mona: Jupp, det är det som blir folks reaktion, varje gång. Men de fattar verkligen inte det. Försökte nyligen diskutera det där med De Goda men de vägrar verkligen att se sambandet, det är som att tala med en vägg. Vilket iofs är inte förvånande eftersom alla diskussioner med dem är som att prata med en vägg. Det är feta skygglappar som används i de där kretsarna. :)

  SvaraRadera
 9. bra blogg jag inte hittat till förrän nu, kommer följa i fortsättningen, behövs folk som kan uttryck alla galenskaper i samhället.

  SvaraRadera
 10. Jag vill framföra ett klagomål.
  Ja, inte på din blogg (den är jättebäst!) utan på bloggen http://avkodat.research.nu/ som Researchgruppen står bakom.
  Varför jag är missnöjd? Jo, det ska jag förklara nu!!
  Jag lockades in av denna dära R-gruppen för att de sa att jag kanske fanns listad där....
  Kul tänkte jag, mina 15 minuter på scenen kanske kommit nu. Jippie!!
  Nå, de anställda AFA-aktivisterna på R-gruppen kanske kan hacka sidor de inte gillar och få pröjs från Expressen (som gjort ett liiitet undantag från deras annars så stolta liberala hållning och försvar för mänskliga rättigheter), men att sortera den onda allmogen som inte tycker som dem själva i en AlFAbetisk LISTA - det fixar de tydligen inte!! Förstår inte R-gruppen att även näthatare måste prioritera här i livet?
  Det tar TID att leta bland de andra 6.399 idioternas signaturer, speciellt som de ligger samlade huller om buller på en (1) sökrad. Fatta nu fett alltså mannen, det skulle ju krävas 6.399 stycken musklickande för att hitta!! Jag tvingades sluta efter ett tag då jag fick känningar i mitt musklickar-finger.
  Jag skriver till dig, käre Fnordspotter, i förhoppning att det når AFA-researcharna. Vi vet ju att de brukar läsa och abuseanmäla nästan alla dina bloggtankar.
  Skulle jag rikta mitt klagomål direkt till dessa dära hickory-hacker-hjältarna så vore jag nog "rökt". Big time!
  För själv vill jag trots allt - om jag nu mot förmodan ännu inte identifierats och fått kölapp till Expressens bildgalleri som avpixlad & utpekad ond-nazi-näthatare/okunnigast-bondläpp/diplomerad-raketforskare/eriksson-chef-som-avpixel-donerar/arg-glesbygds-svenne (välj lämpligt epitet) och fortfarande åtnjuter visst medborgerligt anonymitetsskydd när jag själv får välja det - förbli just anonym.
  Tack!

  /Anonymt slödder

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.