2013-03-31

Rösta MP för lönedumpning

Två moderata riksdagsledamöter, Gunnar Axén och Mikael Cederbratt, skriver idag på Brännpunkt att regeringen under våren ämnar lägga förslag i syfte att motverka oseriös arbetskraftsinvandring till Sverige. Vad dessa förslag går ut på presenteras inte. De säger däremot sig vilja "vara tydliga med att det inte är samma sak som att ännu en gång stänga dörren mot omvärlden som Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna vill".

Genom att klumpa ihop Socialdemokraterna och Vänsterpartiet med Sverigedemokraterna vill man därmed ge oppositionen en rejäl bredsida. S och V står tillsammans med SD för en rasistisk politik, är det lätt maskerade budskapet man vill framföra. Som grädde på moset får man därmed ge igen för de rasismanklagelser man själva tidigare fått från samma vänsteropposition. SM i antirasism fortsätter därmed, och det redan rejält urvattnade ordet "rasism" - om än outtalat i meningen - tappar därmed ytterligare lite av sin kvarvarande mening.

Att arbetskraftsinvandringen skulle vara någonting bra är emellertid inget man vill ifrågasätta, vilket man också understryker med att den skall "rusta Sverige inför den kommande arbetskraftsbristen". Man tillägger därefter lite dramatiskt att "vår vision är klar – att hålla dörren öppen för den som vill komma och bidra med arbete till framtidens Sverige – och att se till att vi har ett regelverk som ger en bra grund och lika villkor för det".

Detta låter bra, eller hur? Problemet är bara att Sverige med sina höga skatter inte är särskilt attraktivt för välutbildade personer från andra länder. Det är inte särskilt många ingenjörer eller läkare som kommer till Sverige. Den arbetskraftsinvandring som sker till Sverige handlar snarare om städare och diskare, det vill säga yrkesgrupper i vilka arbetslösheten redan är skyhög.

Att den befintliga arbetskraften inom dessa yrken får konkurrens av invandrad arbetskraft kan bara leda till en sak, nämligen att lönerna pressas nedåt. Dels för att det blir fler personer som slåss om samma jobb, dels för att den invandrade arbetskraften hamnar i en beroendeställning gentemot sin arbetstagare och därmed inte på allvar kan kämpa för högre lön.

Det saknas med andra ord inte inhemsk arbetskraft villig att utföra dessa jobb, vilket naturligtvis också leder till missbruk av systemet. Varför anställa någon arbetslös när man kan anställa någon från ett annat land, villig att utföra jobbet till lägre lön och som ibland till och med är villig betala för att få jobbet?

Det finns en logik i att en borgerlig regering stödjer en sådan utveckling. Det stora mysteriet i sammanhanget är att Miljöpartiet gav det hela sin välsignelse.



Dagens lästips: Merit Wager om de dubbla måttstockarna på DN:s ledarsida.
SvD1, SvD2, VK, NSK, Arb, HG, ÖP, VLT, GD, LT

2013-03-30

Mer sanslöst än papperslöst

Petter Carlsson Södergren samlar in pengar för att skapa en app som varnar för Reva-kontroller. "Egentligen tycker jag inte att det här skulle behövas, men när polisen tar till sådana här metoder för att hetsjaga papperslösa så kan jag inte stå bredvid och se på" motiverar han detta.

Polisen hamnar därför i samma artikel ännu en gång i den kafkaistiska situationen att man tvingas försvara sig för att man upprätthåller svensk lag. Anklagelser om "rasprofilering" framförs, även om artikeln också tillägger att "enligt Kristina Hallander Spångberg, chef för gränspolisen i Skåne, görs kontrollerna utifrån en sammanvägning av olika faktorer, till exempel om någon inte talar svenska, eller om någon inte kan identifiera sig vid en arbetsplatskontroll.".

Härmed ges ett par nya exempel på det ofriska debattklimat som råder i Sverige. Att invandrare som inte sökt asyl alls, eller sökt asyl men fått avslag i flera instanser, skall utvisas beskrivs av Carlsson Södergren som en "hetsjakt". En hetsjakt på "papperslösa", märk väl, inte på "illegala invandrare" som det faktiskt rör sig om.

Det faktum att Sveriges invandringspolitik är västvärldens mest generösa och tillåter 111 000 personer att invandra till Sverige om året är inte gott nog för Carlsson Södergren med flera. Det faktum att några av alla som saknar asylskäl inte heller ges asyl beskrivs istället som en "hetsjakt", och påståenden som dessa får i regel stå oemotsagda i svensk media idag.

Att polisen därefter beskylls för "rasprofilering" är betecknande för en annan strömning i den svenska debatten, nämligen att det inte går att tala om saker för vad de är. Allt tal om "svenskhet" som inte automatiskt inkluderar islam som en lika svensk religion som kristendom, som inte inkluderar falafel som en lika ursvensk rätt som sill, som indikerar att okunskap om svenska seder och en oförmåga att tala det svenska språket på något viss skulle göra någon till mindre svensk, brännmärks som "rasism" direkt.

Självklart skall vi vara inkluderande, men att inte kunna tala om det svenska på ett sätt som överensstämmer med svenskarnas upplevelse av vad svenskhet är, blir bara löjligt. Att påstå att alla som befinner sig i Sverige är lika svenska blir bisarrt. Den svensk som åker på semester till Mallorca känner sig förmodligen inte särskilt spansk. Den svensk som pluggar ett år i Amsterdam känner sig knappast som en holländare, eller för den delen, skulle knappast förvänta sig att bli behandlad som en. Och då talar vi ändå fortfarande ändå om relativt närbesläktade länder i vår egen världsdel.

Faktum är att de olika kulturerna skiljer sig åt, de olika språken skiljer sig åt och - hör och häpna - de olika utseendena skiljer sig åt. Att erkänna detta är inte att exkludera eller förminska någon, det är att se verkligheten för vad den är. Den som förnekar det och samtidigt bekänner sig till mångkulturens ideal säger snarare emot sig själv, för i så fall finns det ingen mångkultur att gilla.

Denna sorts motsägelser i kombination med markförhållanden som tagna ur svarta komedier* genomsyrar för övrigt de resonemang som vi matas med idag. Värst av allt är kanske att de som talar allra finast om allas lika värde är väldigt pigga på att ursäkta stenkastning mot brandbilar, rivna identitetshandlingar, lögner berättade för myndigheterna och vandaliseringar av asylboenden med utläggningar på temat "invandrarna förstår inte bättre". Det, om något, är en nedlåtande och rasistisk syn på invandrare.

Och parallellt med allt detta så ges de illegala invandrare som lagen å den ena sidan föreskriver skall utvisas å den andra allt större rättigheter till skattebetald samhällsservice. Att detta fick skattebetalande svenskar att tro att det var första april när det först meddelades förhindrade inte media att rapportera om det utan att särskilt många kritiska röster framfördes. Att det därtill sker i ett läge då konjunkturinstitutets generaldirektör gör klart att världens högsta skatter snart måste höjas för att täcka statens utgifter och talet om höjd pensionsålder lyfts allt oftare, kan inte beskrivas som något annat än att spotta det demoniserade och rasismbeskyllda svenska folket rakt i ansiktet.

* Till exempel den retroaktiva föräldrapenning som betalas ut till invandrade barnfamiljer, och som aktivt bidrar till att hålla invandrarkvinnor utanför arbetsmarknaden.
SvD1, SvD2, DN

2013-03-29

Vinklad nyhetsrapportering

Aftonbladet rapporterar idag om en ICA-handlare som lagt ut övervakningsbilder av en snattare på sin Facebooksida. På Aftonbladets förstasida kan man läsa om att förövaren ifråga är "uthängd som snattare" efter att "handlaren misstänkte snatteri".

Ordval och nyanser är viktiga. Med det till synes oskydliga ordet "som" i formuleringen "som snattare" använder man en formulering som i regel endast används då någon blivit oskyldigt uthängd. Med formuleringen om att handlaren "misstänkte" snatteri vill man dessutom väcka tvivel kring anklagelsens riktighet. Att övervakningsfilmen gissningsvis gör skuldfrågan solklar döljer man därmed för läsaren.

I Aftonbladets artikel kan man läsa att "i kommentarsfältet blev det genast en hätsk diskussion. Vissa tyckte det var bra att man hängde ut mannen och utvecklade sina åsikter med hatiska och rasistiska tillmälen. Andra påpekade att det är olagligt att sprida material från en övervakningskamera - oavsett om brott begåtts.".

Aftonbladet väljer därmed att måla en bild av att alla som gav handlaren sitt stöd var rasister, trots att detta säkerligen inte var fallet. Men denna nyhetsrapportering väljer Aftonbladet därmed att fortsätta den obehagliga traditionen av vinklad nyhetsrapportering i syfte att utmåla Sverige - landet som tar emot 111 000 invandrare om året - som ett invandringsfientligt land där rasismen frodas och "något farligt är på väg att hända".



Dagens lästips: Den sjätte mannens avslöjande om hur det bakom Gustav Fridolins påståenden om att han valt att bosätta sig mitt i mångkulturen gömmer sig en adress i ett övervägande vitt område för samhällets välbeställda.
SvD, HD, LTZ, Sk, Kur, NSK, DB, VLT, LT, VK, SMP, Arb

2013-03-27

All heder åt Abrahamsson

Den kafkaistiska rättsprocessen som pågick mot Simon Lundström under flera år för innehav av ett seriealbums skull blev en ögonöppnare för mig. Jag följde händelseförloppet med en klump i magen, jag äcklades av hyckleriet och jag skrämdes av konsekvenserna den hysteriska moralpaniken hade tillåtits få. Men framför allt insåg hur oerhört liten den vanliga människan är när samhället plötsligt bestämmer sig för att vända sig mot henne.

När den friande domen efter två år till slut var ett faktum var den inte den seger för anständigheten jag hade hoppats på. Domen gick inte till botten med sakfrågan och Lundström friades snarare på teknikaliteter. Domen blev därmed inte prejudicerande och teckningar som de i Lundströms seriealbum fortsätter därför att befinna sig i ett juridiskt limbo.

Maria Abrahamsson förtjänar därför all heder som polisanmäler sig själv för innehav av barnporr, efter att ha mottagit ett exemplar av DN i vilket teckningar som också föreställer barn i en sexuell situation förekommer. Med lite tur innebär detta att saken utreds en gång för alla, även om det tyvärr nog är mer sannolikt att polisen lägger ned ärendet och vi får fortsätta att leva i ett juridiskt limbo. Ända tills nästa serieälskare utsätts för en polisrazzia och blir åtalad för det skamligaste av brott för en tecknad bilds skull, det vill säga.

Abrahamssons egna tankar om saken kan läsas här.
SvD1, SvD2, DN1

Välfärd snart ett minne blott

I takt med att västvärldens största invandring ökar och ökar så blir det svensk välfärdssamhället allt mer ohållbart. Då invandrarna som kommer till Sverige idag i regel är lågutbildade - i fallen med somalier och afghaner från länder där analfabetismen överstiger 50 procent - ökar arbetslösheten. Jobbskapandet kan nämligen inte hålla takten med befolkningsökningen, då 111 000 personer invandrar till Sverige varje år.

Statsministern vet om att utvecklingen är ohållbar, och har därför så sakteliga börjat hinta för svenska folket att pension före 75 nog inte blir att tänka på framöver. Konjunkturinstitutets generaldirektör gör i en intervju klart att skatterna i landet med världens högsta skatter nog måste höjas framöver.

Samtidigt blir sprickorna i samhällsservicen allt tydligare. Skolan, som är i större behov än någonsin av resurser då alla nyanlända unga som inte kan svenska anländer till de svenska klassrummen, har blivit gravt eftersatt. De låga lärarlönerna gör att få motiverade studenter söker sig till yrket, utvecklingen har gått så lågt att ett högskoleprov med slumpvis ifyllda svarsresultat numera räcker för att komma in på lärarutbildningen.

Detta diskuteras inte, ens av arbetarklassens företrädare. I stället tävlas det i om vem som kan utmåla den mörkaste bilden av Sverige som rasistiskt, diskriminerande och hjärtlöst land dit inga invandrare är välkomna. I den skenande utvecklingens spår riskerar Stureplanscenterns drömmar om en "ransonerad välfärd" att snabbt bli verklighet, i alla fall om alternativet för det arbetande folket blir inställda pensioner och skattehöjningar för att finansiera en utveckling de själva inte har efterfrågat.

Att Stureplanscentern och Svenskt näringsliv jublar över en sådan utveckling är inte förvånande. Det stora mysteriet är varför Miljöpartiet och vänstern har allierat sig med dem.
SvD

2013-03-25

Debatten är absurd!

Bilden av invandringen till Sverige är kan inte beskrivas som någonting annat än ett journalistiskt haveri.

Bilden som målas upp i media är av ett hjärtlöst migrationsverk, av en diskriminering så massiv och systematiskt att till och med ord som "apartheid" används. Illegala invandrare beskrivs som "papperslösa" och det faktum att de fått avslag på sina asylansökningar i flera instanser viftas bort med argument som "hjärtlösa byråkrater". Liksom alla i fängelse är oskyldigt dömda är alla avslag på migrationsansökningar felaktiga, och journalistkåren hjälper okritiskt och gärna till att återberätta och sprida de hjärtskärande historier som Migrationsverket funnit vara uppdiktade.

En situation har forcerats fram av Miljöpartiet där de så kallade "papperslösa" - de illegala invandrarna - ges rätt till skattebetald samhällsservice, fastän de i egenskap av illegala inte själva bidrar till finansieringen. Argumenten för detta är att de utgör en utsatt grupp, men i och med att de ges rätt till samhällsvillkor på samma villkor som andra accelererar antalet personer som befinner sig i Sverige illegalt. Problemet minskar därför inte, det tilltar.

Sanningen om invandringen till Sverige är att den är bland de största i världen och den största i västvärlden. Till detta kommer att det svenska välfärdssamhället gör det synnerligen attraktivt att invandra till Sverige, även utan jobb kan du åtnjuta en levnadsstandard som du inte kunde drömma om i hemlandet.

Detta hade inte varit ett problem om den svenska arbetsmarknaden kunde absorbera dessa invandrare, men det kan den inte. Det är ett ödets ironi att Sverige - landet med västvärldens största invandring - på grund av sitt välfärdssamhälle har bland de sämsta möjligheterna i samma västvärld att erbjuda dessa invandrare jobb. Låglönejobben är avskaffade i Sverige och de få jobb som finns kräver ofta grundläggande utbildning. Då analfabetismen bland de stora invandrargrupperna somalier och afghaner är över 50 procent innebär detta att de flesta är chanslösa på den svenska arbetsmarknaden.

Att detta blir ohållbart med en årlig invandring om 111 000 personer är inte särskilt svårt att räkna ut. Den stora invandringen av lågutbildade och analfabeter i kombination med den hårt reglerade svenska arbetsmarknaden innebär att antalet personer som står utanför arbetsmarknaden tilltar snabbt.

Väger man dessutom in i ekvationen att ett välfärdssystem som det svenska erbjuder en materiell standard som vida överstiger tredje världens motsvarigheter, även för den som inte arbetar, blir det rätt uppenbart att situationen är fullständigt ohållbar. Det faktum att arbetslösheten ökat sedan regeringen Reinfeldt tillträdde, trots att en kvarts miljon nya jobb har skapats, att statsministern börjar prata om att vi måste jobba tills vi blir 75 och att Konjunkturinstitutet pratar om att skatterna i landet med världens högsta skatter snart måste höjas är konkreta och skrämmande illustrationer av detta.

Detta diskuteras emellertid inte. Istället fylls tidningarna av artikel efter artikel om hjärtlösheten, rasismen, diskrimineringen och hänsynslösa utvisningar. Mot bakgrund av detta forcerar Miljöpartiet fram ökning efter ökning av såväl invandringens omfattning som invandrarnas - inklusive de illegalas - rättigheter. I detta arbete har de fått en oväntad allierad i Svenskt näringsliv och Stureplanscentern, vilka gärna ser hur det svenska välfärdssystemet undergrävs och på sikt försvinner.

Det borde komma fram motbilder till detta i debatten men så sker inte. Rädslan för att bli kallad rasist har lagt sig som en blöt filt över debatten. Svenskarna har i sann östeuropeisk anda blivit livrädda för att säga vad de tycker, eftersom de därmed riskerar såväl sina rykten som sina karriärer.

Vänsterdebattörer är bland de mest aggressiva när det kommer till att piska fram denna stämning, trots att det är den arbetarklass de påstår sig företräda som kommer bli de som drabbas hårdast när nöden inte ger något annat val än att börja avveckla välfärdsstaten.

Miljöpartiet å sin sida vill inte bara öka den redan rekordstora invandringen, de drar sig inte heller för att ljuga. "Sverige har alltid varit ett mångkulturellt land. Detta är en av våra styrkor. Mångfald berikar och ger samhället större utvecklingskraft" skriver man i sitt nya partiprogram. Problemet är att detta är helt fel i sak. Sverige har tills nyligen varit ett av världens mest homogena länder, vilket skapat en nationell sammanhållning som underlättat byggandet av en välfärdsstat.

Att mångkulturen skulle "berika" låter säkert bra i mångas öron men forskningen stödjer inte detta. "Sverige har alltid varit ett invandrarland" säger man ofta, och visst är det så att det i liten skala invandrat vallonska specialister och tyska, holländska och skotska köpmän genom åren. Detta har varit positivt för landet, problemet är bara att denna invandring av högkvalificerad arbetskraft har väldigt lite gemensamt med den utbildning av lågutbildade och analfabeter vi har idag.

Hur kunde det bli så här?

Lästips: Anbody's Place - kanske det viktigaste blogginlägg som skrivits i Sverige det här året. Berättar bland annat om bakgrunden till det uppmärksammade fallet om hur ambulanspersonal där ambulanspersonal vägrade köra en afghansk asylsökande till sjukhuset efter ett hopp från ett fönster - ned i brandkårens madrass det vill säga.
SR1, SR2, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6

2013-03-23

Mordhot och hårfärg

Ung Vänsters ordförande i Luleå, den till synes Lenininspirerade Christoffer Hurtig, får lämna sin post efter att han på etablissemangets ryggdunkningsforum Twitter ha uttryckt en stark önskan om att i skjuta Tobias Billström.

Kawa Zolfagary blev medias gunstling efter att ha startat "Vita kränkta män", och har hyllats i åtskilliga tidningsartiklar. Att han tillsammans med en annan vänsterpartist, Simon Fors, har uttryckt krav på att SvD:s Per Gudmundsson borde avrättas har inte ändrat på detta.

Den för flera grova brott dömde artisten Sebastian Stakset har å sin sida mordhotat Jimmie Åkesson. Han jobbar på Fryshuset som ungdomsledare.

Det stora problemet i sammanhanget är emellertid att Tobias Billström i en passus råkat implicera att svenskar i regel är blondare och har blåare ögon än personer från Afrika och Mellanöstern. Ett uttalande som tyder på en skrämmande dålig människosyn.

2013-03-20

Sekterism och språkbruk

Även idag toppas nyhetsrapporteringen av att Tobias Billström i en bisats påpekat att svenskar är blondare och mer blåögda än folk från Afrika och Mellanöstern. Påståendet, påstås det, är rasistiskt och flera artiklar ägnas åt analyser av hur det kommer sig att Billström kan sitta kvar.

Situationen är som tagen ur en svart komedi. Att Billström har påpekat vad alla redan vet är sant har slagit ned som en bomb i nyhetsflödet. Att Billström, utan att på något sätt uttrycka sig nedlåtande, i förbifarten nämnt någonting om skillnader i hårfärger har blåsts upp bortom allting som kan kallas för rimliga proportioner.

Det är emellertid inte första gången denna sorts språkbruk lett till rabalder, Reinfeldts eget uttalanden om "etniska svenskar" ledde till exempel till en liknande debatt. Och här närmar vi oss pudelns kärna, det är nämligen språkbruket som är problemet i sammanhanget. Inte bruket av nedsättande benämningar, inte meningar sagda i syfte att såra eller föminska, utan meningar som förmedlar information. Information om vissa saker bör nämligen inte förmedlas alls.

Inga kulturella skillnader mellan etniska svenskar och invandrare tycks längre få poängteras, inga meningar som implicit erkänner existensen av utseendemässiga skillnader mellan olika folkgrupper tycks längre vara acceptabla. Att det ibland är nödvändigt att göra denna sorts åtskillnader för att förstå sociala spänningar eller för att kunna ge skolbarn det stöd de behöver, kommer allt mer i skymundan. Ord efter ord blir tabu och de ord som kommer i deras ställe blir även dessa snart socialt oacceptabla, i takt med att folk börjar förstå deras innebörd.

Språkets syfte blir därmed inte längre att förmedla information, utan istället till att fördunkla densamma. Och i takt med att vi i allt mindre utsträckning kan säga vad vi menar, slutar vi också att mena vad vi säger. Kvar blir floskler, halvsanningar, lögner och en tilltagande oförmåga att hantera de problem som finns. Blotta erkännandet av deras existens skulle nämligen per definition göra oss till dåliga människor.

Parallellt med allt detta finns det en annan uppsättning starkt laddade ord, vilka man däremot inte använder försiktigt utan tvärtom använder så ofta och så brett att de idag fullständigt förlorat sin innebörd. "Rasist" är kanske det viktigaste av dessa, och i vårt samtida iskalla debattklimat gäller att så fort någon anklagar dig för att vara en sådan har du förlorat, alldeles oavsett vad du faktiskt har sagt.

Ironiskt nog så har man i den politiska korrekthetens hemvist - USA - inga som helst problem med ett ord som "etnisk", där används ordet istället som ett neutralt och objektivt adjektiv i syfte att undvika nedsättande benämningar. I USA finns några av de starkaste rörelserna och lagstiftningarna mot rasism i världen, däremot har man inga problem att erkänna att folk faktiskt har olika bakgrunder. Ett tecken så gott som något på att debatten där förs på en betydligt mognare nivå än i Sverige.

(Ironiskt nog är det dessutom just i det - av många så hyllade - mångkulturella samhället ett begrepp som "etnisk svensk" behövs som mest. I det mångkulturella samhället eftersträvas inte någon djupgående integration, utan de olika kulturerna förutsätts istället leva sida vid sida. I Sveriges fall skulle det finnas en irakisk gemenskap, en somalisk gemenskap, en kongolesisk gemenskap och så vidare. Eftersom alla skulle ses som lika mycket svenskar skulle det bli meningslöst att tala om en undergrupp som den "svenska gemenskapen", därför skulle just ett begrepp som "etnisk svensk" bli nödvändigt.)
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, DN1, DN2, DN3, DN4, SR1, SR2

MP ljuger och saknar markkontakt

Magda Rasmusson, språkrör för Grön Ungdom skriver idag på Brännpunkt att illegala invandrare borde ha rösträtt.

Betänk detta. Rösträtt för personer som vistas illegalt i Sverige, rösträtt för personer vilkas identitet är oklar, rösträtt för personer som ofta inte finns i några register alls. Rösträtt för personer utan folkbokföringsadress. Rösträtt för personer som inte är svenska medborgare och som saknar tillstånd att uppehålla sig i Sverige.

För att ytterligare förolämpa läsarens intelligens beskriver hon uppgörelsen om rätt till vård och skolgång för illegala invandrare som rätt till vård och skolgång för "asylsökande". Men asylsökandes har alltid haft rätt till den sortens samhällsservice, personerna uppgörelsen berör är sådana som per definition inte är asylsökande - nämligen de som fått avslag eller inte ansökt överhuvudtaget.

Miljöpartiets hållning i invandringsfrågor saknar fullständigt markkontakt. Att regeringens likväl har valt att samarbeta med just MP i asylfrågor är ett hån mot de svenska folket.
Sektvänsterns tio budord:
  1. Du skall inga andra argument hava jämte doktrinen.
  2. Du skall missbruka värdeordens namn, ty de skola totalt förlora sin mening så att betyda vadhelst dig passar.
  3. Tänk inte på vilodagen. Heller.
  4. Skilj ej på din fader och din moder, på det att det må gå hen väl och hen må länge leva i ditt land.
  5. Du skall icke problematisera.
  6. Du skall icke anse dig begå något brott, ty dina handlingar är för ett högre syfte.
  7. Du skall icke gräla, ty fraktionsstrider vara revolutionens fiende.
  8. Du skall icke försitta chansen att förlöjliga din nästa då dina argument tryta.
  9. Du skall hava begärelse till din nästas hus.
  10. Du skall icke tillämpa dina principer på dig själv, ej heller på dina vänner eller dina allierade, ej heller på någon annan, som bekänna sig till den rätta läran.

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4

2013-03-19

Masshysteri råder

Huvudnyhet i svenska medier har nu i ett par dagar varit att migrationsministern i en passus råkat implicera att svenskar i allmänhet är mer blonda och blåögda än invandrare.

Avgångskrav ställs. Oppositionsledaren håller presskonferens. Statsministern gör klart att det hela är "mycket olämpligt". Experter kan för sina liv inte förstå varför Billström inte får sparken för sitt fruktansvärda uttalande.

Samma medier tonar samtidigt ned det faktum att invandringen till Sverige nått smått bisarra 111 000 personer om året, att Sverige har den största invandringen i västvärlden och att situationen är på väg att undergräva den svenska modellen.

Varför rapportera om såna petitesser, varför diskutera vilket Sverige vi vill ha i framtiden, när den rasistiske migrationsministern i sann rasbiologisk anda i en bisats råkat ge uttryck för det magstarka påståendet att svenskar och afghaner generellt har olika hårfärg?

Det råder masshysteri i Sverige. Debattklimatet i vårt land är som hämtat från en diktatur som Kina, eller som från USA dagarna efter elfte september. En ohelig allians av sekteristisk vänster och profithungrande Stureplanscenter (som gärna ser mer av svartjobb och lönedumpning men mindre av välfärd) har hetsat fram ett ytterst obehagligt samhällsklimat där oliktänkande inte accepteras. Vanliga hederliga svenskar som vill andra väl köper den bild som utmålas, och sluter upp i ledat.

Acceptera inte den bild som förmedlas! Håll inte tyst när du får höra plattityder, halvsanningar, vilseledande nyhetsförmedling eller regelrätta lögner. Miljöpartiets infantila joller om rösträtt för illegala invandrare måste behandlas som det trams det är. Tänk själv, och låt dig inte ryckas med i masspsykosen. Det räcker nu!
Sektvänsterns tio budord:
  1. Du skall inga andra argument hava jämte doktrinen.
  2. Du skall missbruka värdeordens namn, ty de skola totalt förlora sin mening så att betyda vadhelst dig passar.
  3. Tänk inte på vilodagen. Heller.
  4. Skilj ej på din fader och din moder, på det att det må gå hen väl och hen må länge leva i ditt land.
  5. Du skall icke problematisera.
  6. Du skall icke anse dig begå något brott, ty dina handlingar är för ett högre syfte.
  7. Du skall icke gräla, ty fraktionsstrider vara revolutionens fiende.
  8. Du skall icke försitta chansen att förlöjliga din nästa då dina argument tryta.
  9. Du skall hava begärelse till din nästas hus.
  10. Du skall icke tillämpa dina principer på dig själv, ej heller på dina vänner eller dina allierade, ej heller på någon annan, som bekänna sig till den rätta läran.

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SR1, SR2, DN1, DN2, DN3, DN4

Bortom Hippokrates ed

En man i Uppsala fick en kateter insatt med tvång, då han av polisen var misstänkt för ringa narkotikabrott - ett brott utan offer. Mannen kunde enligt artikeln inte lämna urinprov, men erbjöd sig istället lämna ett blodprov istället, vilket polisen dock inte accepterade.

Mannen fick därmed finna sig i att utstå ett onödigt och smärtsamt ingrepp, utan att något offer som ropade på rättvisa fanns, men med morallagarnas logik "för sitt eget bästa". En liten notis om detta florerar nu i tidningarna, efter att Justitieombudsmannen kritiserat polisen för det inträffade. Hade det varit en kvinnas genitalier som fått motsvarande behandling av Polisen hade förmodligen rapporteringen sett väldigt annorlunda ut...

Det mest chockerade med historien är emellertid inte att vad som helst tycks vara okej i upprätthållandet av de morallagar som bevisligen förvärrar missbruksproblematiken, snarare än lindrar den. Det mest chockerande med historien är inte heller att det finns poliser som beter sig som svin.

Nej, det mest chockerande med historien är att det var sjukvårdspersonal som på polisens begäran utförde övergreppet, trots att det var medicinskt totalt omotiverad. "Läkareden" förekommer ej i Sverige, här förutsättes att läkarna följer de anvisningar som utges av Socialstyrelsen upplyser Wikipedia. Jag hoppas att det inte bara är i min mage det knyter sig.
SvD, DN, Sk

2013-03-18

De väljer att missförstå

På SvD:s Brännpunkt skriver idag tre folkpartistiska debattörer följande:

"Tobias Billström bekräftade i dagarna sin inställning till papperslösa flyktingar. Det är även fortsättningsvis en hårdare och inhumanare linje mot de som behöver humanitet mest."

Påståendet är direkt löjeväckande. Vad debattörerna säger är att de som bedömts sakna asylskäl (eller inte sökt uppehållstillstånd alls) är de som är i störst behov av hjälp av samhället. De är med andra ord mer synd om personer som saknar asylskäl och illegalt vistas i Sverige, än till exempel de som faktiskt bedömts ha asylskäl.

Det finns knappt längre någonting som förtjänar att kallas en "debatt" om invandringen i Sverige. Det finns ingenting resonerande över de indignerande debattartiklar som skrivs, det finns ingen logik, det finns ingen respekt för de regler och lagar som finns för ändamålet. Däremot finns det gott om påbud om hur du skall tycka och det finns gott om nyspråk i vilket till exempel "illegala invandrare" istället blir "papperslösa". Det finns också en ytterst obehaglig uppiskad stämning - ovärdig demokratiska samhällen men vanlig i totalitära - där avvikare från den sanna läran på ett ögonblick kan bli brännmärkta som "rasister" och ställda vid offentlighetens skampåle.

Att dagens stora nyhet är att Tobias Billström i en passus råkade säga att invandrare i regel inte är blåögda eller blonda är ett tydligt exempel på detta. Alla vet naturligtvis att Tobias Billström har rätt, alla vet också att detta inte på något sätt var poängen Billström ville förmedla. Men det spelar ingen roll!

I samma ögonblick som Billström råkade nämna att det finns utseendemässiga skillnader mellan folk från olika världsdelar hade han förlorat, för så säger man inte ostraffat i ett Sverige där den officiella linjen är att alla som bor i landet är lika svenska, även om de inte talar ett ord svenska, även om de inte identifierar sig med det svenska samhället och även om de har en klar och tydlig identifikation med ett helt annat land.

Att alla förstår vad Billström menar spelar ingen roll eftersom alla väljer att missförstå. Det kan inte beskrivas som något annat än masshysteri.
Sektvänsterns tio budord:
  1. Du skall inga andra argument hava jämte doktrinen.
  2. Du skall missbruka värdeordens namn, ty de skola totalt förlora sin mening så att betyda vadhelst dig passar.
  3. Tänk inte på vilodagen. Heller.
  4. Skilj ej på din fader och din moder, på det att det må gå hen väl och hen må länge leva i ditt land.
  5. Du skall icke problematisera.
  6. Du skall icke anse dig begå något brott, ty dina handlingar är för ett högre syfte.
  7. Du skall icke gräla, ty fraktionsstrider vara revolutionens fiende.
  8. Du skall icke försitta chansen att förlöjliga din nästa då dina argument tryta.
  9. Du skall hava begärelse till din nästas hus.
  10. Du skall icke tillämpa dina principer på dig själv, ej heller på dina vänner eller dina allierade, ej heller på någon annan, som bekänna sig till den rätta läran.

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SR, DN

2013-03-14

Den absurda debatten

Det finns flera anledningar att vara kritisk till vissa av polisens arbetsmetoder när det kommer till Reva. Hade jag själv på väg till jobbet blivit stoppad av poliser, frågats ut om min bakgrund och blivit avkrävd legitimation hade jag blivit fly förbannad. Men frågan är inte riktigt så enkelt som media och de vanliga godsvenska tyckarna framställer den som heller.

Till exempel förvånas jag över hur det gång på gång påstås att polisens kontroller har en stor felmarginal, eftersom nio av tio som kontrolleras visar sig ha rätt att vistas i Sverige. Detta betyder nämligen naturligtvis också att en av tio som kontrollerats inte har uppehållt sig i Sverige legalt. Detta är i sammanhanget inte en låg siffra, det är snarare en väldigt hög sådan. Hade polisens arbete i andra ärenden - till exempel vid nykterhetskontroller i trafiken - varit lika framgångsrik, hade detta hyllats som en framgångssaga.

Nu handlar Reva förvisso inte om rattonykterhet. Reva handlar om invandringen till Sverige, och i egenskap av en invandringsrelaterad fråga gäller en helt annan uppsättning logiska regler när frågan skall diskuteras offentligt. Dessa logiska regler går i korthet ut på att den som anklagar någon annan för att vara "rasist" alltid får det moraliska övertaget. Det spelar ingen roll hur bra argument du har, så fort någon kallar dig för rasist så har du förlorat, oavsett hur illa underbyggd anklagelsen är. Och motståndarna till utvisningar av illegala invandrare vet att utnyttja detta till fullo.

Diskussionen blir stundom skrattretande. Vem som helst kan förstå varför polisen inte kontrollerar personer med nordeuropeiskt utseende och som talar svenska utan brytning, men just detta används som argument för att anklaga polisen för rasism. Det spelar ingen roll att sannolikheten för finna illegala invandrare bland personer med svenskt utseende och som talar perfekt svenska är praktiskt taget noll, implikationen av resonemanget är ändå att såvida inte dessa kontrolleras i samma utsträckning som personer med afrikanskt utseende är polisen rasistisk. Vad som alla vet, nämligen att folk med bakgrund från olika platser på jorden ser olika ut, blir således även det till rasism. Alla vet om det, men allt färre vågar kännas vid det i en offentlig debatt.

Det mest bisarra med Reva är att projektet pågår parallellt med att samma politiker som gett projektet sin välsignelse stiftar nya lagar som ger illegala invandrare rätt till skattebetald samhällsservice, någonting som naturligtvis lockar ännu fler illegala invandrare till Sverige. Den ena handen motarbetar därmed aktivt vad den andra gör. Och samtidigt som denna schizofrena politik förs gör media allt de kan för att föra folket bakom ljuset genom att beskriva invandringen till Sverige - den största i västvärlden - som liten och Migrationsverket som hjärtlöst. Och fastän det är en offentlig hemlighet att många av de 111 000 personer som invandrar till Sverige varje år gör det till följd av regelrätta asylbedrägerier, poängterar Miljöpartiet vikten av att " fler personer ska kunna få stanna på grund av synnerligen ömmande skäl".
Sektvänsterns tio budord:
  1. Du skall inga andra argument hava jämte doktrinen.
  2. Du skall missbruka värdeordens namn, ty de skola totalt förlora sin mening så att betyda vadhelst dig passar.
  3. Tänk inte på vilodagen. Heller.
  4. Skilj ej på din fader och din moder, på det att det må gå hen väl och hen må länge leva i ditt land.
  5. Du skall icke problematisera.
  6. Du skall icke anse dig begå något brott, ty dina handlingar är för ett högre syfte.
  7. Du skall icke gräla, ty fraktionsstrider vara revolutionens fiende.
  8. Du skall icke försitta chansen att förlöjliga din nästa då dina argument tryta.
  9. Du skall hava begärelse till din nästas hus.
  10. Du skall icke tillämpa dina principer på dig själv, ej heller på dina vänner eller dina allierade, ej heller på någon annan, som bekänna sig till den rätta läran.

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN, SR

2013-03-04

Siffertrixande

Jonas Bergström och Anders Österberg från Ung Kristen Vänster kritiserar idag Reva på SvD:s Brännpunkt. Jag kan till viss del hålla med om deras kritik, vilket jag skrivit om tidigare. Vad jag däremot inte kan hålla med om är deras vilseledande användning av statistik.

"Sverige är jämförelsevis inget stort mottagarland" skriver artikelförfattarna, vilket är en ren lögn. Sverige är det land inom EU som - i absoluta siffror mätt - har det tredje asylmottagandet. Endast Tyskland och Frankrike - länder med många gånger större befolkning än Sverige - har ett större asylmottagande, vilket omräknat i asylsökande per invånare placerar Sverige på en ohotad förstaplats.

Detta påstående försöker de därefter ge tyngd genom påståendet att "30 000 sökte asyl i Sverige 2011", vilket förvisso är korrekt i sak. Problemet med argumentet är bara att detta antal för det första hade stigit till 44 000 år 2012, för det andra att med anhöriginvandringen blir den totala invandringen till Sverige mycket större än så. Den totala invandringen till Sverige blev år 2012 totalt närmast ofattbara 111 000 personer, vilket motsvarar mer än en procent av Sveriges befolkning.

Jag är inte helt säker på om artikelförfattarna själva faktiskt är okunniga om invandringens omfattning, eller om de avsiktligt försöker vilseleda det svenska folket. Frågan är vilket som vore värst.
SvD1, SvD2, SvD3

2013-03-01

Foliehattscentern

Debatten om Reva har i bruklig ordning varit högljudd och polariserat det svenska folket, men den har åtminstone förts. Den har förts i offentlighetens ljus, den har förts utan att de vanliga halmdockorna (Breivik & co) plockats fram alltför ofta och den har förts med inslag av dialog; även om debatten varit ensidig så har faktiskt röster till stöd för polisens arbete kunnat höras.

Personligen tycker jag inte det hela är helt okomplicerat. Att illegala invandrare skall utvisas tycker jag är tämligen självklart, och de godsvenska debattörer som använt sitt motstånd mot detta i sak som sin huvudsakliga argumentationspunkt har jag svårt att ta på allvar. Invändningarna mot polisens metoder som sådana har jag emellertid lite svårare för att att bara vifta bort...

Med reservation för att rapporteringen kan ha varit vinklad och snedvriden, så finner jag tanken på människor som på väg till jobbet stoppas av polis och avkrävs legitimation smått obehaglig. Särskilt då polisen - såvitt jag förstått det - ibland har ifrågasatt även personer som samarbetsvilligt visat dem sin legitimation, genom att till exempel antyda att legitimationen i fråga skulle kunna vara förfalskad.

Det är helt enkelt dumt att göra det för enkelt för sig när man gör sig sin omvärldsanalys, vilket är anledningen till att Stureplanscentern - som vi kanske borde börja kalla Foliehattscentern istället - med sitt senaste inlägg gör ännu ett magplask.

Foliehattscentern börjar med att tala om ett "stelbent regelverk" och bortser därmed från att det påstått "stelbenta" regelverket är det mest generösa i västvärlden, att det tillåter 111 000 om året att invandra under legala former och att det erbjuder gott om möjligheter till att överklaga ett initialt avslag. Foliehattscentern väljer därför att föreslå en amnesti för alla illegala invandrare.

Att detta vore djupt orättvist mot alla som gått den legala vägen till att få sin sak prövad bekommer inte Foliehattscentern. Ej heller ser de något problem med att det faktum att det redan utbredda asylfusket gör att det redan idag blir avsevärt mindre resurser över till de personer som verkligen är i behov av att få sin sak prövad. Därefter fortsätter Stureplanscentern med kardinalfelet att jämföra med USA:

"För Sveriges del skulle amnestin troligtvis innebära att tusentals arbetstillfällen flyttas över på den öppna arbetsmarknaden, vilket skulle ge ökade skatteintäkter som kan finansiera vår gemensamma välfärd. Detta blev resultatet i USA som är ett av de länder som tidigare beviljat amnesti."

Vad Foliehattscentern menar med detta är att de illegala invandrarnas svartjobb genom ett trollslag skulle bli vita om de bara fick uppehållstillstånd. Detta är inte särskilt troligt, men även om det skulle ske i viss utsträckning skulle detta överskuggas av att de - till skillnad från i USA - även skulle bli berättigade till socialbidrag med mera.

Utgifterna för dessa bidrag skulle bli långt mycket större än vinsterna av att enstaka svarta jobb blev vita. Och eftersom alla som fortsatt skulle jobba svart officiellt nu istället blev arbetslösa skulle detta gälla även dem. En och annan av dessa skulle kanske avstå från att söka bidrag, men om Per Bankersjö tror att dessa utgör majoriteten är han mer än lovligt naiv.

Återigen så kommer jag att tänka på på Stureplanscenterns uttalade agenda för en "ransonerad" välfärd. Den belastning av välfärdssystemen det skulle innebära att belöna alla illegala invandrare med uppehållstillstånd skulle onekligen ge utvecklingen en rejäl skjuts i den riktningen.
SvD1, SvD2, SvD3