2014-02-15

Du har tappat kontrollen, Reinfeldt!


I SvD kan man just nu läsa att "Ullenhag nobbar M-förslag om hårdare krav på invandrare"

De "invandrare" som avses är i själva verket anhöriginvandrare och de "hårdare krav" som avses är det försörjningskrav som regeringen redan tagit beslut om. Erik Ullenhag säger:

"Nej, det tror jag inte är en väg framåt. Vi har öppnat för ett visst försörjningskrav, risken om man öppnar ytterligare är att du hamnar i en situation där du splittrar barnfamiljer."

Med "visst försörjningskrav" menar Ullenhag de 0,35 % av fallen i vilka "undantag" från "huvudregeln" inte görs.

Du har tappat kontrollen, Reinfeldt! Sverige kombinerar just nu världens mest nyliberala regler för invandring med världens mest socialistiska omhändertagandepolitik för samma invandrare. Denna kombination leder till arbetslöshet, bidragsberoende, socialt utanförskap och kriminalitet.

Det är det svenska folket, Reinfeldt, samma svenska folk som du beskyller för politikerförakt, som kommer få betala den springnota du lämnar efter dig.
SvD1, SvD2, Ab1, DN1, DN2, Ex1, Ex2, Ex3 Re1, SvD1, SydSv

4 kommentarer:

 1. Jag får inte rätsida på VARFÖR Reinfeldt vill ha in så många nya medborgare så snabbt. Handlar det enbart om att stödja sina polare i näringslivet eller finns det någon djupare tanke. En del säger Bilderberg, men det verkar vara väldigt svårt att få det bekräftat eller dementerat.

  SvaraRadera
 2. Reinfeldt vill inte ha in fler nya medborgare snabbt. Även om han gärna vill ha in nya skattebetalare snabbt. Och att näringslivet kanske vill ha nyanställda billigt snabbt.

  Men A, de nya skattebetalarna dyker inte upp förrän långt efter ankomst. Och då i högst olika grad. Och B, näringslivet har redan mycket folk anställda som man rent ekonomiskt kunnat friställa för länge sedan. Då man har överkapacitet på flera håll. Men bedömer det som förnuftigare, ofta, att behålla det folk man har för att möta ev uppgång så småningom. Så något jättebehov av billig arbetskraft finns inte heller. Nu eller snart. (Problemet där är dålig efterfrågan speciellt från utlandet).

  Nej, orsaken till Reinfeldts ovilja att hantera det här och möta problemen är strategiskt. Man vill inte hålla upp någon konfliktlinje i debatten eller i media. Där man hamnar på "fel" sida. Och får media emot sig. Reinfeldt vet vad sådant betyder. När man tog över 2006 blev hela mediesverige hysteriska och det blev klappjakt på allt som luktade moderat. Opinions siffrorna dök från historiskt höga till historiskt låga på några månader.

  Den upplevelsen vill inte Reinfeldt ta en gång till. I synnerhet inte nu. Under ett valår. Det är därför vi får se hur moderater vacklar fram och tillbaka i den här frågan. Man vet förstås vad som kostar och vad som inte gör det. Räkna brukar man vara rätt bra på i det partiet. (Det iskalla, kyliga och cyniskt oempatiska partiet brukar det kallas). Man bara prioriterar kostnaden i medieförakt kontra kostnaden för andra.

  Om det är smart och förnuftigt eller bara ynkligt kan man ju tycka vad man vill om.

  SvaraRadera
 3. Tack för ett bra svar! Om det stämmer innebär ju det att invandringspolitiken redan i nuläget sköts enligt vad V+MP samt journalisterna vill. Upplyftande...

  SvaraRadera
 4. Många nya innevånare innebär på kort sikt många nya konsumenter vilket håller de "viktiga" tillväxtsiffrorna uppe. Även om de som kommer hit inte är attraktiva på arbetsmarknaden så kan det ju åtminstone köpa nya Iphones för sina bidragspengar och därmed sätta fart på handeln. Enligt NAIRU-teorin så leder även ett överskott av arbetskraft till att inflationen hålls nere vilket är viktigt om man vill vara EU till lags.

  Är man konspiratoriskt lagd kan man även notera att ett stort inflöde att människor med lågt humankapital leder till att välfärdssystemen överbelastas och kanske så småningom kollapsar vilket banar väg för privata alternativ. Privata skolor, pensionsförsäkringar och vårdförsäkringar är ljuv musik om man är nyliberal.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.