2014-02-05

Pascalidou och slavhandeln

Mona Masri skriver idag i en "kulturartikel" i Dagens Förnumstigheter om "Sveriges koloniala historia". Med en ekonomisk analfabets okunnighet drämmer hon i sann postmodernistisk anda till med det uppenbart felaktiga påståendet att "varken förr eller senare har svenska exportaffärer gått lika bra som under slavhandeln".

Mona Masri har vidare kallat Danmark för ett "pissland" samt – med en referens till Nazityskland – "fjärde riket".

Mest uppmärksammad är kanske Masri för sitt reportage om "fattiga" Frida som nekades socialbidrag. Vad Masri underlät att berätta var att hon själv kände Frida och att Frida hade en nettoförmögenhet på en halv miljon kronor.

Mona Masri är således inte bara fullständigt oseriös, hon använder dessutom oblygt public service som ett verktyg för att hjälpa sina vänner. Detta finner DN uppenbarligen så meriterande att de betalar henne pengar för att låta DN:s läsare ta del av hennes tendentiösa nonsens.

Som pricken över i:et återgäldar Masri tjänsten med att avsluta sin krönika med att koppla ihop kritiken mot en annan tendentiös journalist – Alexandra Pascalidou – med slavhandeln.

En tidning som låter publicera sådan smörja kan inte betraktas som seriös.

Lästips: Staffan Danielsson
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, Re1, Re2

6 kommentarer:

 1. Ja herre jisses.Ja piper hon på frågan om vi har kungahus?!!!Jaha och? Och vänta bara snart kommer häxjakterna upp.Vi ska skuldbeläggas och inse vilka värdelösa skitar vi är.

  SvaraRadera
 2. "Dagens Förnumstigheter" är en bra beskrivning på denna ursäkt till tidning. "Dagens Haveri" skulle kanske fungera också.

  SvaraRadera
 3. Ja, eller "Präktiga Nyheter", "Lillgamla Elevrådsbladet", "Dagens Offerjournalistik" eller "Elfenbenstorn Idag".

  SvaraRadera
 4. Mona, som häxa hoppas jag få parkera kvasten hos någon häxvänlig person tills jakten lagt sig...

  Fnord, tack för en skarp ock rolig iakttagelse!

  SvaraRadera
 5. Mona: Öh, kungahuset ja,. Hade faktiskt missat den biten. Det är ingen hejd hur synd det är om henne!

  Maja: Tack själv! I aim to please. :)

  SvaraRadera
 6. Hehe! "Elevrådsbladet"!

  Hade tänkt föreslå en jämförelse med Kamratposten med sitt Bra! och Buh!, men jag tyckte om serierna och Karl-Putte.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.