2014-02-18

Skattefinansierad islamism

Per Gudmundson skriver idag om hur Islamiska Förbundet i Sverige, studieförbundet Ibn Rushd och Sveriges unga muslimer ännu en gång väljer att bjuda in islamister till ett av sina arrangemang.

Dessa organisationer får bidrag av svenska staten. Dessa organisationers företrädare anlitas ofta av media som representanter för muslimer i Sverige. Dessa organisationers företrädare representerar såväl Miljöpartiet som Moderaterna i Riksdagen. Sist men inte minst blev en företrädare för en av dessa organisationer invald, om än bara kortvarigt, i Socialdemokraternas partistyrelse.

Islamiska Förbundet driver även Stockholms moské. Imamer vid denna moské har blivit påkomna med att stödja månggifte, hävda att en en kvinna inte får neka sin man sex ens om han misshandlat henne samt med att smuggla vapen till Syrien. Utöver detta har man vid moskén helt öppet sålt antisemitiskt material.

Varenda gång har det hävdats att det handlar om isolerade händelser, men det håller inte. Övertrampen har inträffat så ofta och så länge att mönstret som framgår är tydligt. De tre organisationerna är till sin natur islamistiska och de värderingar de förespråkar är oförenliga med såväl upplysningstraditionen, demokratiska värderingar som svenska lagar.

Att stödja dessa organisationer med skattepengar är att spotta de svenska skattebetalarna i ansiktet. Att därtill en av frontfigurerna för Pantrarna nyligen stupade som jihadist i Syrien, bara något halvår efter att media rapporterat positivt om organisation, säger en hel del om hur naiva man egentligen är inom det svenska etablissemanget.

Mer läsning: Anybody's Place


SvD2, SvD2

5 kommentarer:

 1. Regeringen och dess tillskyndare i vad gäller att mångkultur skall vara ledstjärna i Sverige,ställer all logik på huvudet.Islamister far ut och in över Sveriges gränser,bedriver jihad i Syrien,samtidigt vill regeringen skicka soldater till Mali för att bekämpa andra islamister, som mördar och lemlästar kristna och oliktänkande,var finns logiken?

  SvaraRadera
 2. I Malmö är det inte nynazister och skinskallar längre, som är det största problemet när det gäller jude-hatet:

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/malmos-judiska-liv-tynar-bort/

  Är detta klokt?

  SvaraRadera
 3. Dessutom kan man ju vara så banal att man retar sig på uttrycket:

  "Två svenskar tillfångatagna i Syrien". Eller:
  "Tre svenskar skjutna i strider i Libyen" och liknande.

  Det är ju helt absurt på det sättet att det inte alls är deras svenska anknytning som gör dem till legosoldater av religiös karaktär. Utan deras relation och härkomst till Syrien, Libyen, Irak osv.

  Rimligen borde man väl då säga "irak-svenska ungdomar" eller "Syrien-svenska" eller något som omedelbart informerar om orsakerna och sammanhangen. Just i dessa fall är man så van och numera så luttrad att man knappt reagerar längre. Men det finns ju andra mindre uppenbara exempel där man också använder samma dunkla och vilseledande språk.

  SvaraRadera
 4. Urban Ahlin socialdemokraten stödjer regeringens planer på att under FN mandat skicka soldater till Mali för att bekämpa islamister.Ahlins förklaring för sitt beslut är att det smugglas narkotika vapen och terrorister genom porösa gränser,gäller inte det samma vid EU och Sveriges gräns? Bör FN ingripa här?

  SvaraRadera
 5. OM vi ska ha kvar modellen där staten drar in våra skattepengar för att sedan pytsa ut den till diverse organisationer, jag då tycker jag att även islamister, kommunister och nazister skall ha en del av skärvan. För annars får vi statliga åsiktsverk som sitter och avgör vilka som är de för dagen tillåtna åsikterna.

  Eller så kan vi låta var och en själv avgöra vad de vill lägga sina pengar på.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.