2014-03-27

Rasifierad och höjd över varje misstanke

Diana Nyman blev romen som diskriminerades av Sheraton med hela svenska etablissemanget folket. Erik Ullenhag blev så till sig att han såväl kallade till krismöte som kände sig tvungen att kommentera det enskilda ärendet med en formulering som – surprise! – innehöll ordet "oacceptabelt".

Även Dagens Nyheter gjorde såklart en stor sak av det inträffade. Historien var huvudnyhet under ett halvt dygn och genererar fortfarande krigsrubriker på förstasidan. Möjligheten till att det skulle finnas en annan sida av myntet tycks inte föresväva någon.

Av det lilla som framkommit av Sheratons egen version av det inträffade förefaller det dock som att hotellet har en ganska annorlunda syn på vad som har hänt. Detta är inte samma sak som att Sheraton inte kan ha gjort någonting fel eller att Nyman ljuger. Det innebär emellertid att det finns två berättelser, varav media och vår präktighetsrobot till integrationsminister totalt ignorerar den ena och håller den andra för objektiv sanning.

Detta är inte bara symptomatiskt för vår intersektionaliserade och postmodernistiska tidsanda. Det är också symptomatiskt för en journalistkår som inte gör sitt jobb, utan använder sin plattform till att bedriva åsiktsjournalistik.


SvD1, SvD2, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9

2 kommentarer:

  1. Ja visst är det märkligt att man direkt tänkte att här är det nåt lurt.För nog är det svårt att tänka sig att det hela handlade om att hon var rom. Tror Ulltotten och media borde tagga ner och så vill vi gärna höra den andra sidan också.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är ju fullt möjligt att det gick till som hon säger, men att etablissemanget reagerar som en rabiessmittad hundflock på en persons subjektiva upplevelse och inte ens frågar sig om det kan finnas en motbild är direkt skrämmande.

    Sen vore det en sak om det var en engångsföreteelse, men det är det inte, det är ett mönster. Ett mönster som dessutom ständigt förstärks.

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.