2014-07-28

"Israel bröt vapenvilan"

Sveriges Radio rapporterade igår att Israel hade brutit vapenvilan i Gaza. Lyssnar man på ljudklippet i fråga framgår det emellertid att det var Hamas som bröt vapenvilan genom att beskjuta Israel med raketer.

På SVT:s nyhetssida rapporterades precis samma sak. Sidan i fråga har nu (precis som artikeln om Athena Farrokhzads sommarprogram) ändrats retroaktivt, men sidans URL röjer den ursprungliga rubriken och vinklingen.

Public service har därmed ännu en gång visat att man inte tar objektivitetskravet på allvar, utan att man istället använder licensbetalarnas pengar för att bedriva politisk vänsteraktivism. Därför uppmanar jag ännu en gång alla att avanmäla sina TV-innehav, alldeles oavsett om de äger en TV eller ej. Det är enkelt, kan göras online och tar bara någon minut.

Kalla det civil olydnad om du så vill, poängen är att det är en tydlig markering om att vad som pågår inte är okej.
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, Sk1, Sk2, NSk1, NSk2, LT1, LT2, SMP, BT, Dag1, Dag2, Dag3, Dag4, Dag5, Dag6, Re1, Re2, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4 SR1

4 kommentarer:

 1. Min bägare har runnit över för längesen. Fattar inte varför jag inte avanmält tidigare. Tack för en spark i baken, avanmälan är gjord. Känner faktiskt inte för att sponsra propagandaapparaten med ytterligare pengar.

  SvaraRadera
 2. Jag har inte betalat till public Service på 14 år. Av ideologiska skäl.

  Jag hörde också inslaget där Israel anklagades för att bryta vapenvilan och orkar inte reagera mer än en förtvivlad axelryckning längre.

  SRs israelreportage kan bara kallas för antisemitiska.

  SvaraRadera
 3. Jag slutade betala licensen efter 11 sep och SVT's rapportering om Amerikansk politik, där märkte jag hur vinklade nyheter förmedlas. Min TV tog det några år till innan den försvann och jag blev "laglig". Kanske ska köpa en billig TV att ha i ren protest.:)

  Om jag nu bara kan bli färdig att gå ur Svenska kyrkan som blivit en gräslig vänsterorganisation...

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.