2015-01-18

Det sjukaste exemplet på rasism jag nånsin sett

I stadsdelen Vivalla i Örebro är folk rädda för Daesh. I kommunledningen överväger man att bemöta detta genom att ge hemvändande Daeshterrorister jobb. Detta ställde sig Mona Sahlin, så kallad nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, idag positiv till.

Låt oss ta det igen. Örebropolitikerna och Mona Sahlin vill alltså att folk som åkt till Syrien och Irak för att ansluta sig till ett gäng terrorister, massmördare och slavhandlare skall belönas med jobb. Den naturliga följdfrågan blir såklart vilka andra Örebropolitikerna och Mona Sahlin vill belöna. Kommer de höra av sig till Norge och ansöka om att Anders Behring Breivik skall friges så att han kan få en projektanställning på örebroarnas bekostnad? Planerar man någonting liknande för Peter Mangs och John Ausonius?

Nej, naturligtvis är inte detta aktuellt, men varför? Svaret på frågan är ännu en gång kulturrelativism. Man anser helt enkelt inte att det går att ställa samma krav på människor med bakgrund i Mellanöstern som man ställer på Mangs, Ausonius och etniska svenskar. Man vill helt enkelt väl, men i sin välvilja ger man uttryck för en grotesk och kolonial människosyn.

Att den sortens åsikter har fått en så dominerande ställning i Sverige är inte friskt. Det är sjukt, riktigt djävla sjukt. De skenheliga vänstersekterister och kulturrelativistiska socialliberaler som har spridit denna sjuka i Sverige borde om de har någon djävla skam kvar i kroppen skämmas som hundar.

De ser sig som goda, solidariska och fördomsfria människor, men den koloniala och kulturrelativistiska människosyn de visar prov på är ta mig fan det värsta, mest flagranta, skenheligaste och sjukaste exemplet på rasism jag någonsin sett. Att samma människor har mage att från höga hästar sätta sig till doms över andra gör mig illamående.

Läs också: Motpol, Cornucopia?, Johan Westerholm, Den sjätte mannen
DN1, NSk1, Dag1, Dag2, Dag3, Dag4, SMP1, Re1, IDG1, SvD1, SvD2, Ex1, Ex2, Ex3, Ex4, Ex5, Ab1, Ab2

8 kommentarer:

 1. Män som åker till Thailand och köper sex begår brott och ställs inför domstol. Åker man till Syrien och våldtar och mördar får man psykologhjälp och hjälp till arbete. Tala om relativism.

  SvaraRadera
 2. Vi kan ju intye kräva att kvinnor i Sverige skall bli gladare, omtänksammare och attraktivare....

  SvaraRadera
 3. Mona Sahlin är ett av skälen till att jag slutade rösta (s). Hennes förljugenhet, självupptagenhet och kulturrelativism tärde hårt på mina gråsossenerver och till slut gick det inte längre. Det var hennes röstskola just i Vivalla som fick mig att bestämma mig, något värre exempel på cyniskt röstfiske har jag aldrig sett.

  http://youtu.be/gHtEc83Xh6s

  Så det blev borgerligt för mig 2010. Allt som har skett sedan dess har bekräftat det beslutet.

  SvaraRadera
 4. Hemulen: Ah, ja. Och sen hade vi ju det här...

  SvaraRadera
 5. Människan måste vara skvatt galen,det blir mer och mer tydligt.

  SvaraRadera
 6. @Fnordspotter: Ja, just det, det där efterspelet har jag förträngt. Och som grädde på moset dumpade hon Nalin Pekgul efter valet för att hon sagt till på skarpen om förortsislamismen. Sånt passade väl inte in i röstfisket i förorter som Vivalla.

  Ett annat exempel på hennes totala brist på självinsikt och statsmannaskap fick vi se direkt efter massakern på Utøya, då hon i en radiointervju inte kunde motstå frestelsen att tala om sig själv, sitt engagemang och de hot hon utsatts för. Hennes norska kollega, Gro Harlem Brundtland, vägrade däremot att sätta sig själv i centrum när hon intervjuades ungefär samtidigt, trots att hon var direkt måltavla för attacken och mycket väl kunnat stryka med.

  Nej, adjöss med sossarna. Jag kan inte ta ett parti på allvar som upphöjer en så talanglös person som Sahlin till partiledare.

  SvaraRadera
 7. Varför ska de få jobb?
  För att de tycker att samhället inte bryr sig om dem.
  För att de redan känner sig utanför och nu får rycka in och göra en insats för sin arbetsgivare (Gud).
  För att de lockas med att känna sig behövda av sitt folk som de ser blir slaktat av Assad.
  För att våra förorter är isolerade och de utnyttjar vår brist på integration med fördomar.
  Det är vår uppgift att i första hand förstå dem. I sista hand använda våld och bura in dem.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.