2015-02-05

Islamister i politikens finrum

För några dagar sedan bjöd Alice Bah Kuhnke in islamisten Fatima Doubakil från den så kallade Muslimska Mänskliga Rättighetskommitten (MMRK) till att diskutera islamofobi i Sverige. Idag – för övrigt samma dag som vi kan läsa att Daesh korsfäster barn – har en annan av MMRK:s medlemmar skrivit en debattartikel.

I debattartikeln kan man läsa att att de terrorresor som villiga Daeshrekryter företar sig inte är terrorresor utan "så kallade terrorresor". Man kan också läsa att att den svenska reaktionen på Daeshs massakrer, folkfördrivningar, slavhandel och våldtäkter är "populism" och att skulden för Daesh illdåd inte vilar på terroristerna utan på USA.

Alice Bah Kuhnke är inte ensam om att ha samarbetat med MMRK. Även Erik Ullenhag samarbetatade med den islamistiska organisationen och flera av de föreningar i vilka Doubakil har varit en tongivande aktör har fått bidrag från Ungdomsstyrelsen och Allmänna arvsfonden, trots att hennes islamistiska agenda är såväl väldokumenterad som känd sedan länge.

I sin vilja att vara inkluderade har svenska politiker inte bara sett islamister som legitima företrädare för vad som brukar kallas "det muslimska civilsamhället", man har dessutom låtit skattepengar och medel från Allmänna arvsfonden regna över dem. Att samma politiker har mage att högtidligt predika om värdegrund och tolerans framstår därför som direkt perverst.
DN1, DN2, DN3, DN4, Sk1, Sk2, Sk3, NSk1, NSk2, Dag1, Dag2, Dag3, Dag4, SMP1, Re1, Av1, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, Ex1, Ex2, Ex3, Ex4, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5, Ab6, Ab7, Ab8, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5

6 kommentarer:

 1. Du skriver så jävla bra!

  SvaraRadera
 2. Sorry automatisk stavningskontroll. Ska stå jädrans och inget svärord i min tidigare kommentar.

  SvaraRadera
 3. Svärande autocorrect? Intressant... :D

  Tack!

  SvaraRadera
 4. Det verkar som om IS värdegrund är på intåg i Sverige,eller är dessa politiker så naiva?Islam slaktade otrogna långt innan USA ens var en nation,utan många nationer av urbefolkning,som nu lever i reservat,är det svenskars öde att gå samma väg?

  SvaraRadera
 5. Som tidigare sagts; så här har etablissemanget alltid gjort och vad värre är - man fortsätter oförfärat framhärda i galenskapen.
  Vän av ordning undrar förstås;hur länge orkar man och varför gör man det?

  SvaraRadera
 6. Fundera gärna på detta som jag srev på Anybody's blogg. Jag tycker det är ganska träffande på vad som är på gång i vår nutid.

  Högmod går före fall!

  Dagens politiker och journalister som vill visa sig sååååå goda att något annat godare än dem inte existerar, är egentligen inte goda. När man jämt och ständigt känner sig manad att visa upp sin godhet på olika fora - såsom i dagspress, TV, radio, twitter, bloggar m.m. m.m. - är man innerst inne inte god. Endast högmodig.

  Att svamla om att Sverige, med mindre än 10 miljoner innevånare, är en humanitär stormakt är inte att visa godhet. Det är högmod och inget annat.

  Högmod går före fall!

  V

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.