2015-03-25

Fler borde lyssna på Radio bubbla!

Många, inte minst jag själv, beklagar sig ofta över medieklimatet i Sverige. Det går i princip inte längre att öppna en tidning eller höra ett radioprogram utan att undgå rena galenskaper som identitetspolitik, intersektionalitet och vänstervriden agendajournalistik. Vad man lätt glömmer är emellertid att det faktiskt finns en hel del alternativ till detta.

Tre gånger i veckan går det att lyssna på Radio bubbla, någonting jag själv under de senaste veckorna närmast slaviskt börjat göra. På pappret framstår upplägget som rätt poänglöst: Martin Eriksson och Boris Benulic – ibland förstärkta med Sofia Arkestål eller någon gästdeltagare – diskuterar de nyheter som för närvarande toppar bubb.la:s flöde.

I praktiken blir det hela emellertid inte bara strålande högerradio, utan därtill en fristad för alla som vägrar ryckas med när 70-talet nu går i repris i Sverige. På Radio bubbla anses det till skillnad från resten av Sverige inte normalt att kläcka ur sig den ena postmoderna galenskapen efter den andra. På Radio bubbla slipper man höra vuxna människor på allvar hävda att sekteristiskt trams och förmynderi är viktiga ledstjärnor i politiken.

Istället får lyssnaren höra aktuella händelser diskuteras ur ett frihetligt och allt annat än folkhemskt perspektiv, någonting man inte riktigt förstår hur ovan man är vid att göra förrän man faktiskt lyssnar. Att detta inte bara kombineras med gedigen bildning och kunskap, utan därtill med ett stort mått humor, gör upplevelsen fulländad. Det finns trots allt få andra radiostationer som, närmast i förbigående, skulle slå ett slag för rätten av att få "puffa ihop med sin katt".

Att lyssna på Radio bubblas tisdags- och torsdagssändningar är ett utmärkt sätt att börja arbetsdagen för den som så har möjlighet. Allra bäst är emellertid den något senare och längre lördagssändningen, som med fördel kan kombineras med en lång och rejäl frukost. Sveriges Radio har ingen chans i konkurrensen.

Idag skrev Sofia Arkestål i ett inlägg på sin blogg att Radio bubbla endast har runt 500 lyssnare per sändning, någonting som med tanke på dagens vänstervridna och pubertala medieklimat är direkt obegripligt. Radio bubbla förtjänar betydligt fler lyssnare än så. Ge därför denna fantastiska radiostation en chans 07.30 imorgon. Om du har humor och till skillnad från de sossefierade allianspartierna är borgerlig på riktigt, kan du inte annat än älska det.

6 kommentarer:

 1. Tack för tipset, har saknat något vettigt att lyssna på och därför framlevt dagarna under radiotystnad sedan pensionen 2011.

  SvaraRadera
 2. Alla deras tidigare program ligger upplagda på nätet så du kan ju alltid provlyssna på äldre avsnitt om du är nyfiken!

  SvaraRadera
 3. Följer den regelbundet sedan någon månad. Otroligt skönt att få ett annorlunda/vettigt perspektiv på nyheter och samhället. Dessutom med stor humor till och från. Förtjänar helt klart fler lyssnare.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset. Jag har också sedan många år tillbaka helt slutat att lyssna till kommunistradion och saknar något vettigt att lyssna till medan jag sysslar med annat.

  V

  SvaraRadera
 5. En krönika som Boris Benulic skrev i Metro för ett antal år sedan, måste ha varit i början av 2000-talet, värmer fortfarande. Han skrev att han besökt någon svensk (fri)kyrklig insats i tredjevärlden och att lovordade denna. Det var så ovanligt att höra något sådant.

  SvaraRadera
 6. Håller med om att det är uppfriskande. Men lite för mycket knäppisvarning ibland. Dessutom irriterande när de ibland inte riktigt vet vad de snackar om.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.