2015-05-12

När Sverige började offra barn på postmodernismens altare

"Barnen som inte finns" är titeln på en artikel i Svenska Dagbladet om de hundratals utländska gatubarn, främst marockaner, som lever i Sverige. De utnyttjas, de stjäl och de använder droger. Svenska myndigheter känner inte bara till detta, polisen vet dessutom mycket väl vilka gatubarnen är. När det kommer till kritan låter emellertid i praktiken svenska myndigheter det hela få pågå ostört.

Att det förhåller sig på det sättet har två orsaker. Den ena orsaken – vilket också framgår av artikeln – är att dessa barn och ungdomar inte vill ha myndigheternas hjälp. Tvärtom, de rymmer från de boenden de placeras på. I artikeln pekar poliser på det uppenbara, nämligen att det behövs låsta platser för att förhindra att dessa barn fastnar i missbruk och kriminalitet. Enligt Statens institutionsstyrelse är detta förslag inte någon lösning på problemet, varför de istället väljer att inte göra någonting alls.

Den andra orsaken till att detta får fortgå är det underförstådda antagandet att det är bättre för dessa barn och unga att befinna sig i Sverige än i hemlandet. Detta anses i sammanhanget som så självklart att man i artikeln inte ens bemödar sig med att skriva ut det.

Klart är att barnen i många fall har farit illa i hemlandet. De far emellertid väldigt illa i Sverige också. De fastnar i kriminalitet och missbruk, de utnyttjas av grovt kriminella och de prostituerar sig. I artikeln berättas om två afghanska pojkar som fastnade i ett eskalerande missbruk, komplett med rökheroin och överdoser.

Det är såklart fullt möjligt att dessa faktiskt var flyktingar i ordets egentliga bemärkelse. De är dock precis lika möjligt att de var två unga människor i jakt på en bättre framtid. Två människor som, efter att ha lämnat all social kontroll bakom sig, i ett främmande land av välmenande men naiva människor helt tappade fotfästet och därför förstörde sina liv.

För de flesta av dessa barn och unga väntar en tämligen mörk framtid, alldeles oavsett om denna framtid utspelar sig i Sverige eller i Marocko. I ett land som Marocko har emellertid dessa barn en chans. Där återfinns deras släktingar och således också ett visst mått av social kontroll. Där återfinns också (till skillnad från i Sverige) de lätta jobb som åtminstone ger dem chansen att välja ett normalt liv.

Att Sverige i ett utslag av missriktad välvilja låter barn så unga som åtta år växa upp i grovt kriminella miljöer bortom varje tillstymmelse till föräldraansvar är ingenting annat än en praktskandal. Att Statens institutionsstyrelse är så rädd för att använda tvångsmedel att man hellre låter åttaåringar bo på gatan och använda droger är ett socialt haveri. Att Sverige automatiskt utgår från att allt detta är bättre än att skicka tillbaka dessa barn till hemländerna är fullständigt huvudlöst.

Det är inte bara naivt, narcissistiskt och extremt chauvinistiskt. Det är framför allt också obeskrivligt grymt. På detta sätt lurar vi människor alldeles för unga att fatta kloka beslut om sin egen framtid att kasta bort sina liv. Att detta får fortgå är ett sorgligt kvitto på hur farlig och destruktiv den svenska flörten med den postmoderna nyvänsterns sekteristiska tankegods egentligen är.
DN1, NSk1, Dag1, SMP1, Av1, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, Ex1, Ex2, Ex3, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5, SR1, SR2

5 kommentarer:

 1. Kan man känna något annat än uppgivenhet. Vart har det "sunda förnuftet" tagit vägen. Kan det vara så att livet var bättre för, för att det inte fanns så många byråkrater, journalister som utförde sitt jobb och politiker som hade ryggrad?

  Tyvärr är det ju inte bara i sverige som galenskaper pågår.
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/11583147/Police-treated-Rotherham-sex-abuse-victims-as-prostitutes-crime-commissioner-admits.html

  SvaraRadera
 2. Äsch, det är ju synd om dem, då vet vi ju alla det tydligen enligt någon form av konvention våra kära ledare skrivit under någonstans alltid är just svenska skattebetalares plikt att stå för fiolerna och förbarma sig över dem.

  Skämt åsido, så är det ju just den inställningen som skrämmande många makthavare och debattörer verkar ha, det är ju bara att se dagens Kalla fakta så ligger den underförstådd uppfordran att vi ska vara snälla och hjälpa folk som har det svårt i Rumänien. Inte för att det skulle förhindra att det har programmet blir en komplett PR-katastrof för etablissemanget. Människohandel, bossar, utnyttjande av funktionshindrade, cykelstölder, rasism, spritsmuggling etc, det låter ju kanon för mannen på gatan menar jag.

  För övrigt, om Rumäner/Romer befinner sig i Sverige och "säljer järn", är det sannolikaste då att de råkat öppna en järnaffär eller liknande, eller kan det händelsevis vara så att det kränger stöldgods till mindre nogräknade handlare...

  SvaraRadera
 3. Håller fullständigt med dig.
  Samma tankar får jag också, när jag tänker på alla afrikaner som idag luras med flotta prospekt av giriga flyktingsmugglare att börja resan till Europa.
  I hemlandet har de sina vänner och där kan de kanske få ett jobb, i Europa (läs Sverige) väntar vadå?
  För de allra flesta troligen arbetslöshet och ett liv i segregation. Detta påstår våra makthavare är ett "bättre liv".

  SvaraRadera
 4. Placera dem på Gotland!

  SvaraRadera
 5. "Det är väl känt att man tjänar massor i Europa".
  http://www.bbc.com/news/world-africa-32710587

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.