2015-05-19

Om den totala avsaknaden av "värdegrund" i Stockholms stadshus

Sverige är landet som upphöjt den postmoderna vänsterns tankegods till informell grundlag. Sverige är landet där varje liten by förväntas dansa efter nytorgsintelligentians pipa. Sverige är landet där rättsväsendet ignorerar markockupationer och vardagsbrott men utan pardon förföljer den medborgare som liknar ett böneutrop vid en plågad åsnas läten.

Sverige är landet där dissidenterna röks ut från den ena fristaden efter den andra. Sverige är landet där ingen frizon skall finnas för de medborgare som vantrivs i ett samhälle genomsyrat av socialism och kollektivism. Sverige är landet där varje oönskad värdering, kulturyttring och livsstil skall bekämpas. Sverige är landet där varje avvikande åsikt om föräldraledighet, förskola och könsroller inte bara skall bekämpas, utan också fördömas och förlöjligas.

Sverige är emellertid också landet där man – trots att Sverige på samma gång är ett land där man gång på gång påstår sig vara oförmögen att förstå vad uttrycket "etnisk svensk" innebär – undantar de invånare som inte är etniska svenskar från de krav vi ställer på de invånare som är det.

Samtidigt som de etniskt svenska männen ständigt hånas för sin hudfärg och sitt kön, för sin genomruttna kvinnosyn och för sin allmänt taskiga attityd, är man i Sverige mer än villiga att blunda för det högst påtagliga patriarkat som invandrade icke-vita män ofta visar prov på. Samtidigt som man neurotiskt står beredda att gå till storms mot varje uttalande om invandrare, hur oskyldigt eller sanningsenligt det än må vara, är man ständigt lika beredda att relativisera bort vilket ruttet beteende som helst då det är en invandrare som gjort sig skyldig till detta.

Att Anna Kinberg Batra säger sig inte se några problem med att kräk till manschauvinister tvingar sina fruar och döttrar att bära burka är ett utslag av denna dubbelmoral. Att den socialistiska majoriteten i Stockholms stadshus idag röstade igenom att jihadistiska förtryckare, mördare, slavhandlare, våldtäktsmän och folkfördrivare skall belönas med förtur till både bostäder och jobb är ett annat.

I ovan nämnda socialistiska majoritet ingår Feministiskt initiativ, något som rent konkret innebär att detta parti fått tillsätta en "arvoderad politiker" med ansvar för mänskliga rättigheter. På pappret ser det därför ut som att Stockholm stärker sitt arbete på området. I verkligheten förhåller det sig emellertid precis tvärtom.

Så länge överordnade vita män inte kan kopplas till förtrycket ger Feministiskt initiativ och resten av den socialistiska koalitionen blanka fan i mänskliga rättigheter. Samtidigt som de kan ägna oändligt med tid åt att problematisera reklam där lättklädda kvinnor figurerar låter de män ostört få förtrycka sina döttrar och fruar om dessa män bara är muslimer. Samtidigt som de hyllar SCUM-manifestets hatbudskap arbetar de aktivt för att terroristkräk skall belönas på skattebetalarnas och de bostadssökandes bekostnad.

Samtidigt som man inom den postmoderna vänstern gapar och skriker om extremism och kvinnohat utser man islamister till ministrar, riksdagsmän och partistyrelseledamöter. Samtidigt som man inom den postmoderna vänstern gapar och skriker om rasism samarbetar man inte bara öppet med antisemitiska organisationer och utser antisemiter till tunga kommunalråd, man utser dessutom som en slutgiltig förolämpning uppenbart antisemitiska politiker till att leda det egna arbetet mot antisemitism.

Det är dessa moraliskt bankrutta människor som dagligen sätter sig till doms över andra. Det är dessa moraliskt bankrutta människor som har mage att hävda att de står för den enda och sanna värdegrunden. Det är dessa moraliskt bankrutta människor som förfasar sig över det hat, den extremism och den dåliga människosyn de tycker sig se i andra.

Sverige är inte en "humanitär stormakt". Sverige är idag en humanitär bananrepublik helt utan moralisk kompass. Sverige är idag ett land där de dubbla måttstockarna är institutionaliserade. Sverige är idag ett land där särlagstiftningen i praktiken redan är en realitet. Sverige är idag ett land villigt att se mellan fingrarna när det kommer till allt från bestialisk terror till hur patriarkala strukturer krossar kvinnliga livsöden, bara förövarna har rätt hudfärg, namn och religion.

Värdegrund? Så fan heller.

Läs även:
Nuri Kino, Motpol, Maria Ludvigsson, Den sjätte mannen
DN1, DN2, DN3, SvD1, SvD2, SvD3, SVT1, Ex1, Ex2, Ex3, Ex4, Ex5, Ex6, Ex7, Ex8, Ex9, Ex10, Ex11, Ex12, Ex13, Ex14, Ex15, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5, Ab6

14 kommentarer:

 1. Håller helt och hållet med dig.
  Det är för djävligt med den extrema dubbelmoral och dubbla måttstockar som politikerna agerar idag.
  Dom pissar på oss som är födda här och stryker rena terrorister medhårs.
  Dessutom är dom så korkade att dom inte begriper att dom leker med elden. Om det inte sker en radikal förändring är det väl en tidsfråga innan samhället går under...
  Pelle2

  SvaraRadera
 2. Helt rätt iakttaget rakt igenom. Utmärkt skrivet. Jag tror dock att en allt större del av svenskar, invandrade inkluderade, börjar inse det absurda i nuvarande politik.

  SvaraRadera
 3. Surprise?

  Värsting - segla till Västindien
  Bränn en bil - få ett jobb
  Halshugg en kristen - få en lägenhet

  Vad kommer sen?

  Vad blir signalen när man rullar ut röda mattan för vidriga mördare och våldtäktsmän?

  Earth calling, earth calling....

  SvaraRadera
 4. Läs även: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/jihad-och-naiva-stockholm_4577052.svd


  SvaraRadera
 5. En utmärkt sammanfattning av svedala, spot on!

  SvaraRadera
 6. Det saknas inte värdegrund. Principen "allas lika värde" har fungerat som ett narkotiskt preparat i decennier. Denna värdegrund har gjort människor rädda för att tänka och har omöjliggjort all fria och utvecklande diskussioner. Alla som har haft avsikten att härska över andra, har från början rapat denna fras och därmed effektivt stoppat allt motstånd och alla avvikande åsikter.
  Därför har vi nu ett havererat utbildningsväsende och därmed får vi också de inkompetenta politiker som idag "styr" Sverige. "Rättviseförmedlingen" och allt unket som den står för är också en produkt av denna värdegrund.
  Politikerna i Stockholms stadshus har, liksom sina riksdagskollegor smittats av den hybris som gör att man kan ta dagens beslut - trots att EU samma dag beslutar om att kräva av sina medlemsländer att de ska kriminalisera terrorresor. LÄS Merit Wagers blogg! Lämpligen inte bara dagens inlägg, utan t ex även gårdagens där hon kommenterar en annan svensk med stort ego som nu vill bestämma över Finland.

  SvaraRadera
 7. Aningen off topic men som lök på laxen hoppas jag ni läser Karl-Ove Knaustgårds debattartikel i kulturbilagan i dagens DN. Ett genmäle till främst Ebba Witt-Brattström men många förnumstiga världsförbättrare och självutnämnda vägvisare skall känna sig träffade. Där talar han om Sverige som cyklopernas land. Ytterst läsvärt.

  För övrigt blir jag emellanåt närmast deprimerad när jag följer Fnordspotter och en del andra knivvassa skribenter. För att de så outtröttligt serverar och inventerar så mycken idioti i Dårhuset Sverige. Hur i h---e har det kunnat få bli så här???

  Idag orkar jag inte ens hitta på en putslustighet kring allt elände.

  SvaraRadera
 8. Visst är det så att Sverige (eller i alla fall de flesta politiker, journalister och andra proffstyckare) saknar moralisk kompass. Det är långa vårdköer, det är stor bostadsbrist, men ändå ska det daddas något alldeles oerhört med människor som återvänder till Sverige efter att ha deltagit i folkmord. En stor skam är det. Och jag undrar en sak; det finns ju faktiskt en del riktiga flyktingar med riktiga flyktingskäl i Sverige, en del av dem har flytt från dessa jihadister. Är inte det att spotta dem rakt i ansiktet att ge personer som kanske har skurit halsen av deras bror och våldtagit deras syster förtur till offentligfinansierad välfärd?
  Och vilka jobb ska kommunerna skaka fram? Ska de slussas in i exempelvis barnomsorgen eller äldreomsorgen?
  Jag fattar inte vad Sverige håller på med, men det är i alla fall inte något som är i linje med att göra landet till en humanitär stormakt!

  SvaraRadera
 9. "En stor skam är det. Och jag undrar en sak; det finns ju faktiskt en del riktiga flyktingar med riktiga flyktingskäl i Sverige, en del av dem har flytt från dessa jihadister. Är inte det att spotta dem rakt i ansiktet att ge personer som kanske har skurit halsen av deras bror och våldtagit deras syster förtur till offentligfinansierad välfärd? "

  Jag skulle säga att svensk politik är en enda stor spottloska i ansiktet på alla hederliga människor; anständiga invandrare som gör rätt för sig, etniska svenska, speciellt de äldre som byggt landet, som riktiga flyktingar.

  SvaraRadera
 10. Hej Fnordspotting!

  Det är fantastiskt att Du orkar producera så många initierade inlägg om tillståndet i Sverige!
  Jqag undrar är Du en fysisk person eller är Ni flera som skriver.
  Jag respekterar att Du (Ni) liksom den eminenta anybody`s skriver under pseudonym, men är det inte nu dags att kliva fram i rampljuset?
  Det har ju Bern, Westerholm, Wilderäng, Egnell, Formgren, Sade, Sanandaji, Antonsson, Öhrlund, Arnstberg, Sandelin och Wager m fl gjort.
  De konservativa i Sverige behöver skribenter som syns fysiskt i debattfora!
  Civilingenjör Bo Adolfsson
  PS Jag har hitills använt min utbildningstitel eftersom vi som har haft en avvikande uppfattning i invandringsfrågan har stämplats somm okunniga och outbildade. DS

  SvaraRadera
 11. Bo Adolfsson: Jag är bara jag. Det är inte helt otroligt att jag slutar skriva anonymt framöver.

  SvaraRadera
 12. Instämmer med anonym som tycker att du skall underteckna dina inlägg med namn.
  Men även de som kommenterar borde stå för sin identitet.

  SvaraRadera
 13. Wenn Ich von Värdegrund höhre...

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.