2015-10-12

Den rödgröna regeringen måste bort

De senaste sju dagarna har 9 363 personer sökt asyl i Sverige. Detta motsvarar ett asyltryck på 488 000 personer om året. Vad mer är, av dessa kommer den stora merparten (6 245 personer) från andra länder än Syrien. Detta betyder att asyltrycket på Sverige just nu motsvarar 326 000 personer om året, utöver alla asylsökande från Syrien.

Under dagen har regeringen under parollen "Sverige tillsammans" arrangerat ett postmodernt väckelsemöte med anledning av detta. Nyvänsterns schamaner samlades till seans, varpå man försökte besvärja den annalkande tsunamin med varenda floskel, mindfulnessteknik och banal Nalle Puh-visdom som man hade kunnat finna. Det ska nog gå bra konstaterade man, samtidigt som den fullständigt okontrollerade invandringen är på väg att leda till chockhöjningar av världens redan högsta skatter, tältläger, skenande arbetslöshet och en kollapsande skola.

Vi kan inte ha det så här. Det är ingen lek längre, det är blodigt allvar. Alla varningslampor blinkar ilsket, men allt regeringen förmår göra är att stämma upp i Kumbaya. Den rödgröna regeringen måste helt enkelt bort. Det handlar inte om huruvida vi personligen föredrar en socialdemokratisk eller borgerlig politik, det handlar om huruvida vi skall kunna undvika en ekonomisk och social kollaps.

Faktum är att Alliansen redan idag, genom att försäkra sig om Sverigedemokraternas passiva stöd, skulle kunna ta över makten. Detta stöd skulle allianspartierna med allra största sannolikhet få närmast gratis, om de bara markerade att de aktivt kommer att driva de migrationspolitiska reformer som till exempel Moderaterna och Kristdemokraterna ändå förespråkar.

Att ens lyfta denna frågeställning är i Sverige tabu, men när antalet asylsökande på årsbasis närmar sig en halv miljon måste man förr eller senare fråga sig vad som är mest destruktivt och ansvarslöst: Att fortsätta som idag eller att inleda ett informellt samarbete med Sverigedemokraterna? Svaret på den frågan borde egentligen vara väldigt enkelt.

Dessvärre lär Centerpartiet aldrig gå med på en sådan lösning. Partiet står idag för en sorts ytterst paradoxal och såväl postmodern som poststrukturell vänsternyliberalism. I och med detta har Centerpartiet också fjärmat sig lika långt från verkligheten som Miljöpartiet.

Därmed återstår två alternativ. Det ena är att Socialdemokraterna och Moderaterna börjar samarbeta. Båda partierna bör fortfarande ha tillräckligt många realpolitiker och pragmatister i sina led för att möjliggöra ett sådant samarbete, och inom båda partierna vet man när det kommer till kritan precis vad som nu måste göras.

Ett sådant samarbete skulle förvisso kräva att man inom bägge partier måste bortse från ett antal djupt inpräntade ryggmärgsreflexer. När insatserna är så höga som idag måste man emellertid kunna svälja stoltheten och bortse från detta. Kan man inte det har man heller ingenting i politiken att göra.

Det andra alternativet är nyval. Ett sådant påstås ofta vara meningslöst, eftersom ett utfall där något av blocken får egen majoritet är högst osannolikt. En snabb titt på till exempel Dagens Samhälles poll of Polls ger emellertid vid handen att en alliansregering med Sverigedemokraternas indirekta stöd skulle kunna samla en majoritet av riksdagen bakom sig, även om Centerpartiet hölls utanför.

Det finns med andra ord vägar att bryta den politiska förlamningen. Det är fullt möjligt att börja ta det där ansvaret som alla talar om, men som lyser med sin totala frånvaro samtidigt som Sverige i hög fart färdas rakt mot avgrunden. Det kommer att kräva en del impopulära beslut, ja, men att i en akut kris kunna fatta sådana beslut är också en politikers viktigaste arbetsuppgift.

Läs även:
HAX, Den sjätte mannen, Motpol
DN1, DN2, DN3, DN4, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, Exp1, SVT1

18 kommentarer:

 1. Blir det någon skillnad med en borgerlig regering? Är de inte alla 7 committade och ivriga att införa FNs "Agenda 2030"?

  SvaraRadera
 2. Klokt, som vanligt!
  Gert B.

  SvaraRadera
 3. Själv har jag gett upp och kommer bara följa spektaklet med ett halvsnett leende framöver. Vad som händer nu kan kan enbart förklaras med något slags sektbeteende där all logik och ansvar kastats överbord och godhetsreligionen tagit över. Låt det gå åt helvete säger jag.

  SvaraRadera
 4. Det är självklart att regeringen måste bort. Sverige kommer att bli ett land med urholkad välfärd och extrema sociala motsättningar. Det finns inget rasistiskt i att säga det, alla förstår det. Speciellt som den förda politiken saknar folklig förankring.

  SvaraRadera
 5. Jag ser inte en koalition mellan S och M som en bra lösning för landet.
  Bägge dessa partier är förespråkare för en totalitär elitistisk form av fascism, främmande för demokratiska värderingar.
  Lösningen torde ligga i ett fullständigt sammanbrott av landets styrning och därefter en ny grundlag formad efter Schweiz modell.
  Det finns inga möjligheter att nuvarande politiker någonsin kommer begränsa sin makt, det måste bli ett fullständigt skifte av personer i ledande ställning för att kunna möjliggöra en demokratisk framtid för Sverige.
  Om det finns någon väg förutom revolution för att begränsa politikernas makt hälsar jag denna, jag är dock övertygad om att kärleken till köttgrytorna är alltför stor för att dagens samhällselit skall sätta folkets och landets väl framför sin egen.
  Makt korrumperar, därför kan det sägas att:
  Ett lands välgång och lycka står i omvänd proportion till koncentrationen av makt hos samhällseliten.
  När, som i dagens Sverige, media och den styrande klassen gått samman i sin ambition att styra folkets åsiktsbildning är representativ demokrati inte möjlig.

  SvaraRadera
 6. Jag sitter och blåser i min stora "håller med" lur. Av näver.
  Din bild av vänstern är utmärkt. Kanske man kan därtill tänka sig en drömfångare för att hindra mardrömmar ("verkligheten" eller "realismen") från att ta sig in?

  I Hasse och Tages "Glaset i Örat" sjungs en Kösång, med bland annat detta i Tages inledande dikt:
  "Politikernas sågspån sätter fjutt på världens brasa
  Det folkhem vi så länge byggt det håller på att rasa
  vad heter räddningsplankan och vad heter räddningsspiken?
  Jo, plankan heter sången och spiken är musiken
  Vårt hus skall inte falla, det skall inte gå så illa
  för om vi alla tralla kan ej vår villa trilla!"

  Det där med sång var nog var menat som underhållning, inte ett sätt att förhålla sig till verkligheten.

  SvaraRadera
 7. Peter: Mycket kan man klaga på S och M för, men att kalla dem för "fascister" är bara att sänka sig till Arnstads nivå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men fascist är ju inte ett skällsord som Arnstad tror. Fascism är det ekonomiska styrelseskick Sverige använder sig av. En treenighet mellan statsmakten, storföretagen och storbankerna. Det funkade för Mussolini och det lever kvar.

   Radera
 8. En s+m-migrationspolitik skulle innebära på sin höjd innebära att PUT för syrier blir TUT och minska migrationsströmmen med 35%*150000*20% (mycket optomistiskt), dvs 10500 förutom de vanliga flosklerna om fred på jorden och att andra måste ta ansvar. Och då kan det lika gärna kvitta, tycker jag.

  SvaraRadera
 9. Fnordspotter, jag anser att både S och M driver en politik som mycket väl ryms inom definitionen av fascism. Egentligen är vårt parlamentariska valsystem väl lämpat för ett fascistiskt styre, valbara platser på valsedeln fördelas av valberedningar som i sin tur är utsedda av partistyrelsen, närmast ett skolboksexempel på ett system för maktkoncentration och korruption.
  Ser man fascism som en ideologi med korporatismen som bärande ide och hyllandet av härskaren, våldet och makten som sekundärt, propagandistiskt uttryck för ideologin så är framförallt det Socialdemokratiska partiet ett klart fascistiskt parti med Saltsjöbadsavtalet som främsta merit. Dagens Nya Moderater uppvisar samma tendenser som sossarna i sitt väljarförakt och direkta verklighetsförfalskningar i sin till propaganda omvandlade politik.
  Ner till Arnstads nivå anser jag mig inte nå, han använder benämningen för att skända sina opponenter, jag använder den som en beskrivning av det politiska landskap jag ser, elitistiskt med ett utpräglat väljarförakt och demokratin endast som hjälpmedel för att bibehålla makten inom den politiska klassen.

  SvaraRadera
 10. Ett nyval vore katastrof för M i nuläget. Med AKB som partiledare är moderaterna inte valbara öht.

  SvaraRadera
 11. Jag ser med avund på våra grannländer. Även Tyskland reagerade fort då de såg att de inte skulle klara takten. Men Sveriges politiker .... herrejä-r, vad hemskt måste hända för att dessa dumhuven ska vakna upp alternativt sparkas ut av vettigare sinnen?

  Apropå en bild som cirkulerat friskt i sociala media under dagens Hallelujah-möte, den med "ingen inhemsk kultur", så apropå vad JAG anser vara typiskt svenskt så är det att man ska vara pragmatisk och se verkligheten som den är. Och vara allmänbildad och inte bara specialiserad. Herrejä-r igen, vi har en fullständigt osvensk regering och oppositionen (om man kan kalla alliansen för det) är inte mycket bättre! Vi har jätteproblem och det enda man oroar sig för är inhemsk rasism?!

  SvaraRadera
 12. Hej.

  Rent demografiskt spelar det ingen roll längre: det är bara tempot som förskjuts fem-tio år. Ekonomiskt blir myndigheter allt mer irrelevanta vad gäller regelverk, dessas efterlevnad samt kontroller av desamma. Vad gäller vanliga lagar och regler i det lilla blir efterlevnaden allt mer av karaktären att lagen är ett hinder uppsatt av staten (motståndaren), inte en gemensam överenskommelse för allas gemensamma bästa.

  Postmodernisterna och de utopiska liberalerna får sitt drömsamhälle: inga etniciteter, inga religioner, inga folk, inget gemensamt annat än egoism och egennytta, hänsynslöshet och själviskhet.

  Slöjan faller, och verkligheten uppenbaras.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps. Eller så ordnar sig allt, och jag är en dysterkvist. Man kan alltid hoppas, ingen sarkasm avsedd. Ds

  SvaraRadera
 13. Håller helt och hållet med dig.
  Pajasregeringen med Löfven i spetsen måste bort.
  Vad som helst måste vara bättre...
  Pelle2

  SvaraRadera
 14. Som så ofta är jag innerligt trött på alla kommentarer som anser att en "välfunnen" formulering är viktigare än ett engagemang för att lösa Sveriges kris. Bravo, Fnordspotting, du har insett att det är asylpolitiken som är viktig, inte budgetpropositionen.

  Kanske måste man driva det till extraval. Men jag tror att det skulle gå att utan val vrida om armarna på C så att en majoritet kan skapas för gränskontroller, internering av asylsökande (inkl ensamkommande barn), och temporärt upphävande av de delar av UL som baseras på skyddsgrundsdirektivet. Därmed skulle en ny regering kunna tillträda ganska omgående, så att nuvarande vansinne kan stoppas utan tidsutdräkt.

  SvaraRadera
 15. Enzensbergers lågintensiva lokala inbördeskrig är här för att stanna och utvecklas, på så sätt kan ytterligare en handfull rapartister få material till P3-framträdanden och våra politiker ännu skönare godhetskickar.

  SvaraRadera
 16. Undrar verkligen om AKB är mogen att ta sig ur Reinfeldts mentala keps?

  Hon är hans utvalda kronprinsessa och därför sannolikt extremt lojal med hans stolleri.

  SvaraRadera
 17. Kinberg Batra skulle kunna bli statsminister i morgon om hon bara ville släppa beröringsskräcken med sd. M (kunnigt folk)+sd (folkförankring)+kd (kungamakare) borde kunna få ihop över 50 procent tillsammans(?). Då kunde det förhoppningsvis gå att vända på skutan. Alliansen är för splittrad i invandringsfrågan, c ville ju ha öppna gränser vid sin stämma och fp har sina vänsterfruntimmer som är helt opålitliga.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.