2015-11-24

Ett makthungrigt miljöparti säljer sin själ


På frågan om när de lagändringar Stefan Löfven och en gråtmild Åsa Romson med buller och brak presenterade idag skall börja gälla, angav Sveriges statsminister ett datum mer än fem månader in i framtiden.

Det skulle med andra ord potentiellt kunna dröja ganska länge innan dagens utspel fick någon effekt om det inte vore för en sak, nämligen beskedet om att id-kontroller nu införs även på transporter över Öresundsbron. Detta bör få en tämligen omedelbar effekt, och kan dessutom mycket väl leda till att även Danmark inför gränskontroller. Den här gången ser det med andra ord ut som att omläggningen av politiken faktiskt kan ge effekt.

Det är långtifrån säkert att detta kommer att vara tillräckligt. Min skadeglädje över att det fanatiska Miljöpartiets maktbegär nu har tvingat partiet att sälja sin själ känner emellertid inga gränser.
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, SvD1, SvD2, SvD3, Exp1

13 kommentarer:

 1. Jo, låt oss hoppas det. Men gentemot färjebolagen kunde man hota med transportörsansvar, vilket ledde till att de inte släppte ombord personer utan giltiga resehandlingar, dvs även tredjelandsmedborgare med pass, men utan visum till Sverige, stoppades. Betr tåg och bussar sker kontrollen på Lernacken, resp ankomsthallen i färjeläget i Helsingborg, vad jag förstår. Vilket innebär att alla (även passlösa) får tillfälle att lämna in asylansökan i Sverige. Eller?

  SvaraRadera
 2. Kul är det när hycklarna i Miljöpartiet offentligt visar upp sin makthunger.
  Att Romson fick gråta en skvätt för att förstärka sitt hyckleri var väl ett pris väl värt att betala för att försvara sin plats vid köttgrytorna..
  /Pelle2

  SvaraRadera
 3. Mitt förakt för politiker i allmänhet och i synnerhet för MP och S visar i dag inga gränser. //tompas11

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Tillåt mig att instämma med ett hyenaskratt angående agrarkommunisternas ångest, särskilt som Norge idag meddelat att man med anledning av den svenska situationen så fort som möjligt inför fullt transportörsansvar och identitetskontroll på alla färjeförbindelser, och snarast möjligt vid vägar, från Sverige. Rätt så, broderfolk.

  Nu tror jag att Löfven och övriga i SVMp:en håller tummarna för minskat söktryck och en dipp för Sd, så att hela utspelet skall ha lönat sig. Man får väl hålla tummarna för en rejäl maktkamp inom Mp. Kom igen, Mp! Partisprängning NU! Det vore årets julklapp till hela Sverige.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Lars Åhlin: Vad du talar om är gränskontrollen som infördes för två veckor sedan. Id-kontroller handlar om att passagerare på t ex tåg innan de släpps ombord.

  SvaraRadera
 6. April 2016 verkställighet för åtstramningspaketet. Är det meningen att ämbetsmannapolitrukerna, den famösa duon Danielsson & Ribbenvik i Migrationsverket ensidigt skall tillåtas dela ut syrier-PUT i ytterligare nästan fem månader?

  SvaraRadera
 7. Fnordspotter: Menar du att tågoperatörer och bussbolag skulle acceptera att avkräva pass/visum av alla påstigande på tåg och buss till Sverige. Möjligvis funkar det på bussar, de linjer som går över bron har vad jag vet bara ett ställe i Danmark där folk kan stiga på. Men Öresundstågen, och tåg hos andra operatörer, stannar ju på flera stationer i Danmark. Att operatörerna (både av buss- och tågtrafik) tar på sig pass/visumkontroll av alla resande tror jag på först när jag ser det.

  Dessutom: Utlänningslagens stadgande om transportörsansvar (19 kap, §2) gäller ju bara inresa till Schengenområdet, och resan måste ske med flyg eller fartyg. Därför förstår jag inte riktigt varför de bolag som driver färjetrafik från Tyskland accepterat att avvisa personer utan pass/visum (fast de vill väl inte motarbeta Sveriges regering antar jag). Att få tåg- och bussoperatörer att samarbeta blir nog betydligt värre.

  SvaraRadera
 8. Varje gång Romson hulkar i TV har ett förnuftigt beslut tagits.

  SvaraRadera
 9. Hej.

  Angående diskussionen ovan om id-kontroll på bussar och tåg: det är att begära mycket av tågvärdarna att de skall agera improviserad passpolis när de är underbemannade redan vad gäller biljett kontroll. Skall verklig gränskontroll implementeras i Malmö måste infartspunkterna inhägnas och bevakas på riktigt: fysiska hinder och vakter (snarare soldater). Hur annars skall man kunna processa en person när tjugo andra passerar förbi? Hur skall tågvärden stoppa potentiellt aggressiva 'barn'? Jag väntar fortfarande på konkreta lösningar, inte tårögd symbolpolitik.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 10. Jag känner bara förakt för dessa politiker som har skrikit rasism om allt som tidigare hade kunnat göra att Sverige inte hamnade i denna situation. Nu, när katastrofen rean är ett faktum, gör de samma sak själva, men då är det tydligen inte rasism..... Nej, jag blir bara så trött.

  SvaraRadera
 11. Vissna växter ofta är bruna. Jag har alltid tyckt att mp är ett visset parti, därför är namnet "miljöpartiet de bruna" en passande samlingsbenämning på dessa beklagansvärda "låt andra betala"-politiker. Anledningen till att de gick med på förändringarna är troligen att Åsa vill resa till Paris och om mp inte gått med på ändringarna i flyktingpolitiken hade vår stackars Åsa fått stanna hemma i Sverige och det hade ju varit synd om henne. Troligen var det lättnaden över att partiet beslutat tvärt emot sin egen politik som gjorde Åsa lättad och detta var anledningen till att hon fällde några tårar under presskonferensen. Att "tycka rätt" är ju viktigt, men att sitta kvar på taburetterna är viktigare än att besluta "rätt". Men det var kanske rätt beslut sett i ett holistiskt perspektiv. Vår flyktingpolitik är kanske inte lika mycket värd som Åsas parisresa sett med mp-ögon. Jag har ju inte fått höra någon miljöpartist klaga över att Åsa målat sin båt med förbjuden bottenfärg. Det är kanske viktigare att småbåtsägare får sina båtar bevuxna än att vår vice statsminister följer svensk lag.

  SvaraRadera
 12. Utrym Globen och låt flyktingar bo där!

  SvaraRadera
 13. Som Sanandaji påpekat är transportörsansvaret en detalj.

  För de länder det här gäller utfärdas inga visum. Gjorde EU-länder det, skulle man kunna flyga direkt, i stället för att betala människosmugglare och riskera livet över Medelhavet.

  Då skulle det komma tiotusen per dag.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.