2015-11-21

"Konkreta förslag"

Ekonyheterna rapporterade tidigare idag att regeringen nu diskuterar "en rad konkreta förslag som kraftigt skall minska antalet asylsökande till Sverige". Till dessa hör att ändra utlänningslagen så att gruppen "övriga skyddsbehövande" inte längre skall ha rätt till uppehållstillstånd.

Detta förslag låter måhända "konkret", men den som konsulterar statistiken finner emellertid att denna grupp förra året endast omfattade 122 personer. Vad regeringen planerar tycks med andra ord vara ännu ett slag i luften.

I Ekot (till vilka regeringen uppenbarligen har "läckt" dessa uppgifter) poängteras att rubriceringen "övriga skyddsbehövande" är ett inhemskt påfund, och därmed inte omfattas av några internationella konventioner™. Vad som däremot inte påpekas är att detsamma är sant för rubriceringen "särskilt ömmande omständigheter". Detta är intressant eftersom denna rubricering omfattar nästan 14 gånger fler personer än rubriceringen "övriga skyddsbehövande".

Övriga inhemska påfund som inte har något med internationella konventioner™ att göra är generositeten med med permanenta uppehållstillstånd, de facto-avsaknad av försörjningskrav vid anhöriginvandring samt frånvaron av ålderstester av påstått minderåriga. Med andra ord, även om regeringen känner sig bunden av de internationella konventioner™ som så gott som samtliga alla EU-länder gladeligen ignorerar, finns trots detta gott om lågt hängande frukt som bara väntar på att bli plockad. Om Miljöpartiet blockerar detta får Socialdemokraterna helt sonika göra upp med något annat parti.

Exakt hur out of touch med verkligheten utanför Stockholms innerstad regeringen egentligen är, är det emellertid någonting helt annat som avslöjar. Regeringen har nämligen, berättar Ekot, nu vänt sig till LRF med en förfrågan om hjälp. De få lantbrukare som återstår efter att regeringen i sin iver att beskatta och reglera allt som rör sig närmast slagit ut hela branschen skall nu, hoppas regeringen, ställa upp med boende- och praktikplatser.

Jag hoppas att Sveriges hårt prövade lantbrukare besvarar denna förfrågan med det uppräckta långfinger den förtjänar att besvaras med.
DN1, DN2, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4

5 kommentarer:

 1. Läste någonstans att Miljöpartiet blockerar mer eller mindre alla försök till åtstramning av flyktingpolitiken.Vet inte om det är sant men det skulle inte förvåna mig om det är det.Om det är sant borde Sossarna köra över dom med hjälp av något av de borgerliga partierna.
  Pelle2

  SvaraRadera

 2. Några andra helt kosmetiska åtgärder är :
  - validering av syriska läkares papper
  - kontrollen av företrädesvis infödda svenskar/danskar på Öresundstågen (icke-etnisk profilering)
  -

  SvaraRadera
 3. Får man önska några spekuleringar i hur vi skapar ett fungerande samhälle nu när den första fasen, ta emot alla som får plats, snart är avslutad.

  Hur ger vi all de som nu sitter i glesbygdskommuner eller har trängt ihop sig hos släktingar ett rimligt boende där det finns chans till jobb. Och hur ser de arbetena ut, till vilka löner?

  Skulle gärna ta in några tankar som skulle kunna väga upp mina egna rätt dystopiska.

  Vad ser du i kristallkulan?


  SvaraRadera
 4. Röstar inte regeringen enligt 1 man - 1 röst? Då är väl S i majoritet på regeringsmötena och kan köra över MP. Exv med att aktivera §25 i Utlänningslagen som medger att vi kan neka alla asylsökande då landet inte klarar mer.

  SvaraRadera
 5. "Miljöpartiet blockerar"? Än sen då? (S) kan givetvis strunta i deras invändningar. Vad händer då? Tja, risken att (mp) hoppar av regeringskoalitionen är obefintlig, köttgrytan värmer för mycket, mp-ledarnas bekymmersfria framtid skulle stå på spel. Bara att köra då, Löfven. Fast - om (mp) lämnar regeringssamarbetet? Om möjligt bättre för (S), det skulle öka partiets trovärdighet. Från noll till 0.1, på en skala 0-100.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.