2015-11-18

Migrationsöverenskommelsen är ett fiasko


Den 23 oktober tillkännagav sex partier att man slutit en blocköverskridande överenskommelse om migrationspolitiken. Syftet med denna uppgörelse var uppenbar, man ville minska volymerna™ av asylsökande som söker sig till Sverige.

Från och med den 24 oktober (dagen efter att migrationsöverenskommelsen presenterades) till och med igår har ungefär ungefär 33 000* personer sökt asyl i Sverige. Sverige tog, endast under dessa 25 dagar, emot fler asylsökande är vad vi gjorde under något enskilt år mellan 1994 och 2006.

Under dessa 25 dagar har antalet nyanlända asylsökande i snitt uppgått till 1 320 personer per dag, vilket på årsbasis motsvarar över 480 000 personer. Trenden har därtill, vilket kan skönjas i diagrammet ovan, varit ökande. Mellan den 4 och 17 november låg antalet asylsökande per dag snarare på närmare 1 450 personer (motsvarande nästan 530 000 på årsbasis).

Med andra ord, migrationsöverenskommelsen har visat sig vara ett totalt fiasko. Situationen är fullständigt ohållbar och de svenska politikerna måste nu börja göra sitt jobb, i stället för att fortsätta svamla om "ordning och reda" och "reglerad invandring" när verkligheten är en helt annan. Det går inte att hänvisa till att "fler länder måste ta sitt ansvar" när man så uppenbart inte förmår att ta något som helst ansvar själv.

Om politikerna börjar ta ett sådant ansvar kan detta mycket väl visa sig leda till att såväl den rödgröna regeringen som Alliansen spricker. Den politiker som i detta läge prioriterar omsorgen om det egna partiet framför omsorgen om landet, har emellertid ingenting i politiken att göra. Ironiskt nog skadar ett sådant beteende inte bara Sverige. Ett sådant beteende lär också i förlängningen vara förödande för de partier vars intressen man idag i ett utslag av ohämmad egoism väljer att sätta framför landets.

Vad som pågår nu är ingen lek, det är blodigt allvar. Vad som ligger i vågskålen är inte risken för några uteblivna ryggdunkningar, det är Sveriges framtid. Att svensk politik blivit så infantil att politikerna trots detta stoppar sina huvuden i sanden är pinsamt, patetiskt och djupt skrämmande.

* Siffran är ungefärlig eftersom Migrationsverkets statistik för vissa dagar (till exempel 8 november) är inkonsistent.

Läs även:
Motpol
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, SvD1, SvD2, SvD3, Exp1, Exp2, Exp3, Exp4, Exp5, Exp6

8 kommentarer:

  1. Kan bara instämma! Nu är det verkligen läge att visa sig ansvarsfull på riktigt. Tiden när det gick att komma dragande med floskler är förbi sedan länge.

    SvaraRadera
  2. Jo, men det var ohållbart redan 2006 när Reinfeldt gick till val på att åtgärda "utanförskapet" dom var nynoderatska för reservat av migranter i miljonprogramområden.

    Sedan dess har allt spårat ur fullständigt, och det är ingen slump att Centerpartiet plötsligt gick och blev nyliberaler i samband med den nya alliansregimen.

    Sedan är det klart att ingen kunde räkna ut att moderaternas strategi att röka ut sossarna genom att dumpa flyktingar i sossekommuuner skulle rekylera på dem själva, och att det skulle gå som det gjorde i Syrien och Libyen, samt att Grekland och Turkiet skulle släppa sina gränser.

    Sedan startade folkvandringen, och detta är så klart bara början, slussen har ju just öppnats. MÄnniskor för pengar på ett konto, swishar pengar och så bygger man bredare vägar in. Det går absolut inte att hejda, om man inte sätter beväpnad personal vid gränsen.

    Så man kan väl spelulera lite, bara i Turkiet finns minst 2 miljoner flyktingar, som väntar på att få komma över till Europa, och genom fri rörlighet får man inte kontrollera någon, varför hela Schengen var en rätt märklig idé, som gjorde för en kullerbullerbytta. Eller snarare Schengen förutsatte en federation/fördjupad union.

    Det är rimligt att anta att flödet kommer att öka, således minst en halv miljon människor. Alla är helt aningslösa och tror att detta löses med avreglerad arbetsmarknad och bostadsmarknad, suck, hur mycket de än avreglerar, så finns det inte en sportmässa i världen att det går att bygga ikapp detta. Så det kommer att bli tältläger och slumområden, dvs först ordnade tältläger, men alla dessa män vill inte bo ute i tassemarken, så de kommer att söka sig mot städerna, och bygga boningar, och det kommer att påverka privat ägande en del.

    Om krismedvetandet kommit nu, är det inget mot vad som komma skall, det finns nämligen redan nu inte lärare eller tolkar, och ju fler som kommer, desto fler som har möjlighet sticker från utsatta områden, så om någon ska få medalj för att ha skapat det ultimata irreversibla utanförskapet så är det Reinfeldt + mp, och det räknas också i historieböckerna.

    hela Sverige kommer att vara försatt i beredskpsläge närmate åren, dvs arbeta akut med flyktingar, varpå inga resurser går till den ordinarie verksamheten, och på så vis drar man undan mattan på den grund man vilar.

    Riskanalys
    Definiera ett normalfall, tex statsbudgeten
    Definiera en viss risk (att utfallet blir sämre än kalkyl)
    kalkylera kostnade för det sämre utfallet.
    kalkylera om utfallet är tillfälligt, eller som i detta fall permanet,
    dvs de som kommer hit stannar för evigt, och för varje som kommer hit, kommer 2-3 nya
    1 -> 3 -> 9 -> 27 -> 81 - > 243
    alternativt
    1 -> 3 -> 9 -> 81 - > 6400 - > osv

    dvs det leder oavsett till kollps, det är bara fråga om tid,

    sedan ska man räkna ut sannolikheten för att risken utfaller

    är den tex 1 % kan man ta en försökring
    är den 25 % har man inte råd med försäkring
    är risken 100% vet man att man ska agera själv, innan smällen kommer,

    dvs utfall * sannolikhet = utfall

    sedan har vi EU:s ekonomi och Euron, och den svenska skuldsättningen
    och politikens kalkyl att det enda som kan rädda oss är tillväxt, som de löser genom massiv migration, men detta är ingen bärkraftig tillväxt, utan helt enkelt vägs ände. dags att kanske köpa lite konsverburkar, ädelmetaller eller flytta till ett ställe där det är stabil ordning, dvs norden som varot mest stabilt, har genom Sveriges medvetna politik blivit den faktor som destabiliserat hela EU. Ingves är inte direkt nöjd, och marknadsräntorna kommer sticka en del nästa år, pga just risken. S.W

    SvaraRadera
  3. Hej.

    Ju längre man väntar, desto mer extrem måste lösningen bli, oavsett vilken man väljer eller vilken som väljs åt en av omständigheterna.

    Diagrammet får mig att tänka att patienten har arytmi och ligger på dödsbädden. Kanske hjärtat måste startas om, och patienten om den klarar chocken sättas på kontrollerad diet där intag av skadliga ämnen undviks. Organ för donation saknas, och patienten har hittills visat låg till ingen sjukdomsinsikt; LPT bör övervägas.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Ju längre man väntar, desto extremare måste lösningen bli". Helt klart. Gäller alla fall där det släpas benen efter sig, vad det än handlar om.

      Radera
  4. Ju längre tid regeringen är handlingsförlamad, desto mer ökar problemen, och desto svårare blir besluten att ta när väl handlingsförlamningen väl släpper. För den släpper väl, eller?

    SvaraRadera
  5. Att migrationsöverenskommelsen inte leder till färre asylsökande var ju uppenbart redan när den presenterades. Allvarligare tycker jag är att gränskontrollerna genomförs så släpphänt. Olle Lönneus på Sydsvenskan beskriver det väl: ttp://www.sydsvenskan.se/malmo/granskontroller-inte-vattentata/

    Dessutom undrar jag över färjorna mellan Helsingborg och Helsingör. Där pågår, vad jag förstår, ingen gränskontroll överhuvudtaget.

    SvaraRadera
  6. Bra kommenterat av Fnordspotting, som vanligt.

    Ja, besluten och åtgärderna, om de kommer, blir förstås mer långtgående ju längre man väntar.

    (Vad var nivån 1989, när Lucia-beslutet togs? Knappa 30 000? Vi skulle kunna ägna oss att ta emot 2000-5000 kvotflyktingar per år i några decennier, och ändå ha svårt att hantera vad som nu sker. Men det var, som berörts illa långt innan. Annars skulle vi inte ha gått från 0 till 200 utanförskapsområden, från 0 till 50 no-go-zoner, från 50 % utlandsfödda i vissa områden, en i sig remarkabel siffra, till över 90 % på 15-20 år.)

    Det skulle kunna sägas väldigt mycket om detta. Men nöjer mig denna gång att säga att jag inte vill höra ett knyst från alla de som har sagt: "det finns plats för fler", "vi måste visa solidaritet", "vi måste värna asylrätten", "landet har alltid haft invandring" etc. när köerna för planerade operationer eller tandvård är oändliga, när de egna barnens undervisning är i högsta grad bristfällig, när än större problem uppstår i våra städer än de vi ser i dag. Inte ett knyst vill jag höra.

    SvaraRadera
  7. - Retroaktiva föräldradagar

    - Generös anhöriginvandring

    - Inga krav på identifikation

    - Medborgarskap efter några få års vistelse (helt utan ytterligare krav än vistelse)

    - Regelmässigt PUT istället för TUT

    - Livstids försörjning

    - Den som så önskar betraktas som barn

    - Vård och skola för illegala invandrare

    Etc, mm, osv….

    Detta är de "internationella överenskommelser" som vi tvingas bryta om vi skall hejda migrationen.

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.