2015-11-02

Miljöpartiet - extremister och pensionsplundrare


Den postmoderna vänsterns tankegods representeras idag inte bara av extremistpartiet Feministiskt initiativ. Detta tankegods begränsar sig inte längre ens till vänsterpartierna, det har också vunnit mark inom såväl Folkpartiet som övriga allianspartier. Ja, faktum är dessa åsikter påfallande ofta förs fram till och med av debattörer som kallar sig själva för libertarianer.

De åsikter som på detta sätt förs fram, omsätts i politik och görs till lag är inte bara åsikter som är en smula okonventionella, och som man därför kan ha invändningar emot. Vad det handlar om är snarare, vilket bland annat utvecklingen på en kommunalt Södergymnasium vittnar om, att de dammluckor som i normalfallet är tänkta att skydda civilisationen från det ohämmade vansinnet har öppnats på vid gavel.

Många debattörer, politiker och partier är medskyldiga till detta. Den svenska borgerlighetens kombination av flathet och opportunistiska vilja att rida på en våg (eller snarare krusning i ankdammen) har lett till att tunga vänsterdebattörer idag ogenerat såväl håller våldsverkare under armarna som beter sig som svin, utan att detta får några negativa konsekvenser för dem själva.

Det är emellertid i form av Miljöpartiet denna politiska extremism fått som störst politiskt genomslag. Inte nog med att detta parti under förra mandatperioden fick igenom sin extrema och utopistiska migrationspolitik. Sedan valet 2014 ingår partiet dessutom i den svenska regeringen.

I en tid då Sverige står inför sitt mest avgörande vägskäl i modern tid har Miljöpartiet släppts in i maktens innersta korridorer. Detta utnyttjar partiet för att göra allt för att den svenska politiken även fortsättningsvis skall dikteras av vårdslöshet, extremism, fanatism och utopism. De förödande konsekvenser detta riskerar att leda till vägrar man helt sonika att ta in.

Detta extremistpartis senaste påfund är att börja använda skattebetalarnas pensionspengar till att bedriva miljöpartistisk klimatpolitik. Pengar som tagits från löntagarna mot ett vagt löfte om framtida pensionsutbetalningar skall nu, om Miljöpartiet får som det vill, i sann planekonomisk anda användas för att snedvrida marknaden till lågavkastande eller olönsamma företags fördel.

"Vi förväntar oss att AP-fonderna ska vara ledande i klimatomställningen av finansmarknaden" uttrycker Per Bolund, Miljöpartiets man på finansdepartementet, sitt partis ambitioner. Det handlar med andra ord inte om en liten förändring av AP-fondernas arbete, utan en massiv politisering av AP-fondernas investeringar.

Detta försöker Per Bolund med sedvanlig miljöpartistisk världsfrånvändhet sälja in som något som kommer att höja pensionsfondernas avkastning. Sanningen är emellertid att han vill börja spela tärning med framtidens redan påfallande osäkra pensioner. Detta för att, i ett utslag av storhetsvansinne, kunna nå grandiosa politiska mål vilkas finansiering inte kommer i närheten av att rymmas inom den statsbudget som, på grund av att Miljöpartiets migrationspolitik blivit regeringspolitik, redan är ytterst ansträngd.

Miljöpartiet är ett parti av och för drömmare. Ett parti vars medlemmar och företrädare i ett utslag av masshysteri intalat sig själva att de inte behöver ta någon som helst hänsyn till praktiska realiteter. Miljöpartiet är ett farligt parti som inte har någonting i en regering att göra. Att övriga partier låtit detta lilla extremistparti få så stor makt är skamligt.
DN1, SvD1, Ex1, Ex2, Ex3,

8 kommentarer:

 1. Just slutklämmen gör det extra kusligt: varför gör "de vanliga" inget åt galningarna? Är det så viktigt att till varje pris ha makten?

  (Norge förvaltar oljepengarna. Vet var jag skulle vilja ha statlig pension.)

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Till Kristian: De vanliga gör inget då de förvirrats av de olika pseudo-vetenskapliga amatörakademikernas svåra ord och bedrägliga terminologi. Det haglar känsloargument, ad hominem och logiska felslut. Kombinerat med en journalistkår som inte har kompetens eller intelligens att sakligt ifrågasätta och utreda eller ens förklara detta, och att opinionssiffror och PR alltid trumfar sakpolitik och ledarskap står vi där vi är nu: den parlamentariska demokratin i Sverige är på väg att avskaffa sig själv, steg för steg.

  Visserligen är maktinnehavet alltid viktigt, men då du som politiker inte kan kontrollera informationskanalen till väljarna har du ett pedagogiskt underläge, och måste därför anpassa budskapet så att det ryms i högst 140 tecken, under två minuter, och inte förutsätter kunskap hos mottagaren. Nu när mottagarna (det är vi det) har god tillgång till information och dessutom kan byta den med varandra, diskutera och resonera (som på Atens agora...) är underläget dubbelt, och måste bemötas med äkta ledarskap, en personlighetsegenskap som ingen svensk politiker i nuläget uppvisar på riksplanet, då man helt enkelt inte når så långt tack vare partiernas interna, närmast byzantinska, intrigerande.

  Mitt svar på din korta fråga illustrerar problemet väl: långt och krångligt, för att förklara en enkel sak (även om det också kan vara så att din fråga är retorisk och jag är dålig på att vara kortfattad...).

  Om ämnet mer direkt: det rör sig inte längre om politik, som väl ändå måste sägas vara att administrera en stat på förnuftsmässig grund, även om ideologisk dito kan variera, utan om religion, i alla fall i implementering och tankegods. De olika käpphästarna blir självändamål utan att värderas för sin faktiska och praktiska påverkan på verkligheten; det är alltså inte frågan om 'plåster på cancer' som någon skrev, utan böner mot cancer.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Rikard:
  Tack. Låter logiskt. Lagom långt.

  Atenarna hade, om jag rätt missminner mig, slavar med rödfärgade rep som "drev" folk till agoran och såg till att de höll sig kvar tills mötet var slut. Jag tror en del av våra "ledare" har smugit iväg redan. De trivs rätt bra med rödrandiga kläder.

  SvaraRadera
 4. Två personer befinner sig i en position som ger dem möjlighet att rädda situationen (och Sverige). Stefan Löfven kan dra konsekvensen av att han inte kan ena VU och SAP genom att avgå som partiledare och regeringschef. Och AnnaKarin Batra kan ena allianspartierna kring en realistisk politik för asylfrågor och gränskontroll, väcka misstroendevotum mot statsministern och dagen efter hans avgång bilda regering med stöd av SD.

  Just dessa två är, var och en för sig, genom sin underlåtenhet ansvariga för pågående katastrof.

  SvaraRadera
 5. Jag kommer aldrig mer lägga en röst på något av de partier som sitter i riksdagen. ALDRIG! Det är nog nu!

  Detta land som jag kämpat för, som mina föräldrar kämpat för och som mina morföräldrar kämpat för (farföräldrarna var Tysk/Danska), bara skiter man i och låter det förgöras!!

  Ska min barn växa upp här? Kommer det att finnas någonting för dem? Kan jag med rent samvete beskriva att de hart alla möjligheter att förverkliga sina drömmar i det här landet i framtiden?

  Nu börjar jag se mig om efter andra länder som jag kan bidra till istället.

  SvaraRadera
 6. en väldigt sur tant3 november 2015 13:50

  Patron Persson snodde mina pensionspengar. MP snor era. Trodde ni som jobbar nu och är 30 - 40 att ni skulle få någon pension? Lurad var jag och lurade blir ni.

  SvaraRadera
 7. Jo, nog är Miljöpartiet i det närmaste extremister.

  Fair enough! De kör så det ryker och så länge ingen har pondus eller verklighetsanknytning nog att stoppa dem - ja, då får vi det politiska landskap vi ber om. Fast det sista är en sanning med modifikation: Såväl sossar som moderater kör över majoriteten i sina egna väljarkårer. Det är inte representativ demokrati om vi hårdrar, vi ser här hur partitoppen pådyvlar väljarna sin ideologi nedåt. Med känt resultat. Decemberöverenskommelsen var en exponent i detta spel.

  I min krets bland hårt arbetande medelklass röstas det i förvånande omfattning på miljöpartiet. Man jobbar hårt och uppfostrar barn men orkar inte följa med i dagspolitiken i det s k livspusslet. ( Stor skillnad mot medelklassen och arbetarklassen från när jag var liten ). "Vi måste ju tänka på miljön för barnen". Och de som knyter näven i byxan här hemma - vårdbiträden, LO-anslutna m fl - ja de körs ju över av sina partiledningar som vet bättre.

  Det obegripliga är ju att Löfven och S inte sätter ner foten tydligare mot Mp. Man vill ju tro att Stefan Löfven, när han sitter på sängkanten färdig att stupa i säng, borde oroa sig för landets utveckling. Eller sitt eget eftermäle, om inte annat. När han ser hur polariseringen ökar, välfärdskonstruktionen urholkas, polis och migrationsverk som inte håller koll på folkvandringen, med moral och tillit som sviktar. Regeringsinnehav till varje pris blir en moralisk sell-out.

  I motsats till Reinfeldt kunde inte Löfven själv långsiktigt bygga ett väl sammansvetsat rådgivarteam. Men han borde väl för sig själv, där på sängkanten, börja fundera på de råd och omvärldsanalyser han får. Han borde väl ha lärt sig av lex Arnstad?

  Tyvärr har han inte kraften att rensa ut bland de närmaste rådgivarna, och för all del, några ministrar. Han är så högste chef han är - för att göra en militär metafor - i alltför stor omfattning involverad i hård, obeveklig skytteplutonsstrid i ett bakhåll. När han som högste chef borde ha överblick, med bra samband och goda underrättelser från sin framskjutna stabsplats. I hetluften, utan tid till återhämtning, får man svårt att fatta bra beslut.


  SvaraRadera
 8. Tack för ett mycket bra inlägg!
  Sista stycket är på pricken! Utopismen är livsfarlig för oss som individer och för Sveriges existens.
  /Karin

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.