2015-02-14

Köpenhamn

Ett dominerande inslag på Twitter har ikväll varit ett idiotiskt inlägg om Lars Vilks. Det handlar måhända om en okänd privatperson, måhända om ett trollkonto, men oavsett vilket är det lite beklämmande att så många ikväll projicerat sin ilska på vad som till synes är vad en maktlös och okänd människa skriver.

Det är inte okända privatpersoner som behöver granskas en dag som denna. De som förtjänar att hudflängas är regeringen som rullat ut röda mattan för islamister som Fatima Doubakil. De som förtjänar att hudflängas är de som i ett utslag av missriktad välvilja låtit en person som Mehmet Kaplan bli minister i Sverige.

De som förtjänar att hudflängas är de politiker som utsett extremistorganisationer som Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén, Islamiska förbundet och Sveriges Unga Muslimer till representanter för "det muslimska civilsamhället". De som förtjänar att hudflängas är Socialdemokraterna och Moderaterna som låtit tunga poster gå till medeltidsvurmare som Omar Mustafa och Abdirizak Waberi, som utsett en antisemit som Adrian Kaba till att leda arbetet mot antisemitism.

De som förtjänar att hudflängas är de som låtit identitetspolitiken bli en kraft att räkna med, som genom intersektionell tillämpning av hetslagstiftningen och hatbrottsparagrafen gjort personer av olika hudfärg och religion olika inför lagen. De som förtjänar att hudflängas är alla som internaliserat kulturrelativismen så till den grad att de hånat de kristna som ogillat Ecce Homo som mossiga och högerreaktionära, samtidigt som de visat förståelse för islamistiska krafters krav på förbud för Muhammedteckningar.

De som förtjänar att hudflängas är alla som varit tysta när vansinnet brett ut sig, alla som låtit sin avsky för rasismen övergå i förståelse för islamistisk och vänsterradikal extremism. Nu står vi inför ett vägskäl, och framtiden kommer att döma oss hårt om vi väljer fel väg.

Relaterat:
Charlie Hebdo och kulturrelativismen
Myten om islamismen som promillerörelse
DN1, DN2, DN3, DN4, Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, Sk6, Sk7, Sk8, Sk9, Sk10, NSk1, NSk2, NSk3, NSk4, NSk5, NSk6, NSk7, NSk8, LT1, LT2, LT3, LT4, LT5, SMP1, SvD1, Ex1, Ex2, Ex3, Ab1, Ab2

6 kommentarer:

 1. Jag har gett upp om dem som borde känna ett behov av att hudflängas. Dessa människor kommer aldrig att dela din bedömning om vem som behöver hudflängas.

  Enda chansen att få dem att inse vem som behöver hudflängas, är att hudflänga dem. Tyvärr har det gått så långt i dagens Sverige.

  V

  SvaraRadera
 2. Och efter detta?

  Näe, jag vill inte bo i det här j-a skitlandet längre. Jag tänker flytta härifrån så fort jag kan.

  Bye, bye, j-a skit- och sluskmedia. Bye, bye j-a skit- och sluskpolitiker. Säg bye bye till mina skattepengar. C:a 300 tkr per år. Hur kan jag på bästa sätt visa er fingret?

  V

  SvaraRadera
 3. Helt rätt, som vanligt.

  SvaraRadera
 4. Ännu vid terrorattentatet 11/9 var jag av den åsikten att nu fick USA en minnesbeta,vi mot dom doktrinen som Bush hävdade fnös jag åt.Men vid valet 2010 och Expressens löp med SD valsedel i rännstenen,samt den förändrade stadsbilden fick mig på andra tankar.Jag hade då varit utomlands i 5 år,det tog mig 10 år av eftertanke och läsande av alternativa media,för att förstå politikernas och medias förräderi mot yttrandefriheten åsiktsfriheten och deras vurm för mångkultur som visar sig vara islamkultur som leder till det vi nu ser hända i Danmark!

  SvaraRadera
 5. Det är oerhört sorgligt och skrämmande att Sveriges politiker, som kallar Sverige för en humanitär stormakt, inte kan stå upp för våra grundläggande mänskliga fri- och rättigheter längre. I missriktad välvilja har de gjort sig till ondskans små lakejer.

  Jag hoppas innerligt att politikerna nu vågar stå upp för västerländska grundläggande värderingar. Det finns inget rasistiskt i det! Tvärtom!

  SvaraRadera
 6. Frankrikes inrikesminister Manuel Valls har beslutat att Muslimska brödraskapets och salafisternas inflytande ska utredas. Sa ska det lata, de ska inte bjudas in till Rosenbad för att fa träffa ministrar, da har de uppnatt precis det de vill.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.